dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

SWM wil in actie maandag

lees ook ...

Wangedrag Imeao-4-studenten afgekeurd door Onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) keurt het immoreel en wangedrag van Imeao-4-studenten af. Dit zou zijn gebeurd op 24 november tijdens een schoolfuif. De studenten hebben z...

Directeur Marlon Oosterling heeft van de SWM bond onder leiding van Dwain Cairo een ultimatum gekregen. Men heeft eisen gesteld. Werknemers willen maandag om 11.00u in actie gaan, indien men niet voldoet aan hun eisen. De productie afdeling heeft dispensatie te werken tot 15.00u, maar indien de bond niet wordt uitgenodigd zal deze worden ingetrokken.

 Er zijn twee bonden in het bedrijf. De directie maakt geen deel uit van de acties. Oosterling zegt dat men tot het uiterste zal gaan  om de samenleving te blijven voorzien van water. Verder geeft hij te kennen, dat hij niet zonder meer een nieuw bestuur kan erkennen.

In een schrijven aan de directeur deelt Cairo mee dat vrijdag een ledenvergadering is belegd. Leden willen in aanmerking  komen voor een toelage zolang er geen cao is getekend.  De cao moet voor hen uiterlijk 1 december een feit zijn. Er is begrip omdat de tariefsverhoging van SWM met drie maanden uitgesteld is door de regering. Toch is er een petitie aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk, waarin een toelage is gevraagd. Tot nu toe is er nog geen bevredigende reactie ontvangen van de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM wil in actie maandag