vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

SWM weerlegt valse geruchten: Drinkwater is veilig en betrouwbaar

lees ook ...

Arriving in Suriname is Indian President Droupadi Murmu

In order to commemorate 150 years of Hindu immigration, Indian President Droupadi Murmu has now arrived in Suriname for an official state visit. President Chandrikapersad Santokhi has greeted Murmu. ...

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft korte metten gemaakt met de verspreiding van valse geruchten over vermeende vervuiling van hun drinkwater met cyanide. Het ISO 9001:2015-gecertificeerde waterbedrijf benadrukt dat deze verhalen volledig verzonnen zijn en absoluut niet op waarheid berusten. De SWM hanteert altijd de hoogste normen en standaarden op het gebied van kwaliteit en veiligheid van het drinkwater dat zij leveren aan de gemeenschap.

De gemeenschap wordt verzekerd dat het drinkwater van de SWM veilig is voor consumptie en voldoet aan zowel nationale als internationale normen en voorschriften. Sinds 4 mei is er een aangescherpt monitoringssysteem van kracht, waarbij regelmatig watermonsters worden genomen bij de waterbronnen en getest op chemische kwaliteit. Tot op heden is er geen overschrijding van de toegestane hoeveelheden cyanide geconstateerd. Alle geteste locaties tonen waarden van minder dan 0.01 mg per liter aan (<0.01 mg/l).

De verspreiding van deze valse beweringen over cyanide-verontreiniging is niet alleen schadelijk voor de reputatie van het bedrijf, maar ondermijnt ook het vertrouwen van klanten in de kwaliteit van het drinkwater. De SWM betreurt het ten zeerste dat er misleidende informatie wordt verspreid, die onnodige bezorgdheid veroorzaakt bij de bevolking.

De SWM doet een dringend beroep op personen die deze misleidende informatie verspreiden om hiermee te stoppen. Ook wordt het publiek opgeroepen om kritisch te blijven en alleen betrouwbare en officiële bronnen, zoals de SWM en andere relevante gezondheids- en milieudiensten, te raadplegen.

Het waterbedrijf blijft zich inzetten om volgens haar missie, die luidt: “De SWM is een betrouwbaar waterbedrijf dat met inzet van gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers haar klanten op economisch en maatschappelijk verantwoorde wijze van drinkwater voorziet, volgens de hoogste standaarden”, de samenleving te voorzien van goed, gezond en betrouwbaar drinkwater.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM weerlegt valse geruchten: Drinkwater is veilig en betrouwbaar