zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

SWM wacht op middelen overheid om netwerk Helena Christina aan te pakken

lees ook ...

South Dakota National Guard Brigadier General visits the Def...

Brigadier General Deborah Bartunek of the South Dakota National Guard (SDNG) met last week with Defense Secretary Krishna Mathoera and Army Commander Colonel Werner Kioe A Sen to further solidify rela...

Het is dringend nodig om het waterstation van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM)  te Helena Christina uit te breiden. De kosten zijn beraamd op vijf miljoen Amerikaanse dollars, en missives hierover liggen al drie jaar bij de overheid, echter zijn de middelen nog niet vrijgemaakt. Ook het Wanica Ziekenhuis is aangesloten op dit waterleidingnet. Het water is niet meer voldoende  voor het gebied.

“We moeten het station opkalefateren en meer waterbronnen boren,” deelt Marlon Oosterling, directeur van de SWM aan mee. Doen we dat, dan krijgt eenieder water in het project. Het is al drie jaar dat de missives zijn uitgekomen en de overheid doet er niets mee. Ze hebben de missives, ik hoef de regering niet te vragen. De regering weet het en kent de situatie. Ook het Wanica Ziekenhuis is aangesloten op het waterleidingnetwerk van de SWM van Helena Christina en ook zij doen het met beperkt water. Er is niet genoeg water om de zieken te voorzien,” zegt hij verder.

 Al geruime tijd heeft de SWM het waterleidingnetwerk van Helena Christina overgenomen van de Dienst Watervoorziening (DWV). Ondertussen zijn er verkavelingsprojecten  en het gebied is nu bebouwd . Het water in het woongebied is niet voldoende, volgens Oosterling.

“Als je iets overneemt moet je het in een goede staat geven en dat was niet het geval. De overheid moet ons dat geld geven. De SWM heeft de middelen zelf niet. Wij hoeven niet te vragen. Met kunst- en vliegwerk wordt het station onderhouden. Er moeten nog heel wat bronnen worden geboord en daaraan is een prijskaartje gekoppeld, maar we kunnen verder niets doen,” aldus Oosterling.

Bewoners van de nieuwe woningbouwprojecten te Helena Christina Village en de Altona Village  kunnen door het tekort niet aangesloten worden op het waternetwerk van de SWM. De bewoners ontberen schoon drinkwater.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM wacht op middelen overheid om netwerk Helena Christina aan te pakken