zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

SWM registreert carwash-ondernemers opnieuw

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is vanaf februari begonnen met herregistratie van carwashhouders. De oproep was om dit te doen vóór 1 maart. Carwash zaken, die voldoen ontvangen een sticker, die zichtbaar moet worden opgeplakt zodat men tijdens de jaarlijkse controle ervan verzekerd is dat de aansluiting voldoet aan de voorwaarden van het waterbedrijf.

Carwashhouders, ontplooien commerciële activiteiten en gebruiken hoofdzakelijk water  voor hun werkzaamheden. Zij horen in een specifieke tariefgroep thuis, en wel tariefgroep 40. Hiervoor geldt een bedrag van SRD 18,47 per kubieke meter water.

De afdeling Public Relations van de SWM zegt dat het bedrijf de registraties op de diverse locaties heeft opgehaald en nagaat hoeveel carwashhouders gehoor hebben gegeven aan de oproep.

Het gebeurd vaker dat autowasserijen de installatie eigendunkelijk uitbreiden en of gebruik maken van een aansluiting gekoppeld aan bijvoorbeeld een woonhuis met een lager tarief van SRD 4,14 per kubieke meter water. Na de registratie zal dat veranderen.

Een ieder die onrechtmatig gebruik maakt van water middels illegale wateraansluitingen of waterdiefstal  wordt opgeroepen dit na te laten. Men dient zich te houden aan de regels voor aansluiting en levering van de SWM. Indien er geen gehoor hieraan wordt gegeven en het waterbedrijf het ontdekt, zullen deze aansluitingen direct worden afgesloten. De SWM vraagt ook aan de gemeenschap medewerking door illegale aansluitingen en waterdiefstal te melden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM registreert carwash-ondernemers opnieuw