zondag 22 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

SWM-personeel klopt weer aan bij vicepresident Brunswijk

lees ook ...

IMF mission Chief Ding Ding en Suriname bereiken Staff-level...

Een team van het Internationaal Monetair Fonds was de vorige week in Suriname voor de tweede beoordeling van het IMF-programma. Uit de beoordeling blijkt dat de fiscale en monetaire targets zijn behaa...

Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) hebben donderdag opnieuw aangeklopt bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Op het Kabinet van de Vicepresident hebben zij een petitie ingediend. Eerder, op 20 augustus, brachten zij een spontaan bezoek aan de vp. De groep vroeg naar zijn interventie in de gerezen problemen tussen hen en de bond.

Brunswijk hield ze voor dat het een intern probleem betrof. Desalniettemin beloofde hij de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, te benaderen om te vragen dat voor de stakingsdagen het ‘no work no pay’ principe, niet op de stakende medewerker werd toegepast.

Ook zou hij aan de SWM-directeur voorleggen de kwestie van de nieuwe en oude bond. Als deze kwestie in orde komt kunnen de cao-onderhandelingen starten. De SWM-medewerkers vervatten dit keer hun grieven in een petitie die voorgelezen werd door Graciële Olf.

De vp hield hen voor dat door het ontbreken van een contactnummer hij niet met hen heeft kunnen terugkoppelen over het door hem gevoerd gesprek met de SWM-directeur. Bij het vorig gesprek met de werknemers was duidelijk overeengekomen dat de staking zou worden opgeschort. Echter is er weer gestaakt en als je niet werkt krijg je geen betaling, waren de woorden van de vp.

Brunswijk heeft ter plekke gebeld met directeur Oosterling. Besloten werd het gesprek binnen een uur voort te zetten in het DNA-gebouw. De contactpersoon zal op de hoogte gesteld worden van de uitkomst van dit gesprek, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM-personeel klopt weer aan bij vicepresident Brunswijk