dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
1
(1)

SWM in onrustige wateren

lees ook ...

Sila Deel stapt na vijfentwintig jaar uit de ABOP

In een gesprek met Sranan Tori van ATV-Networks gaf mevrouw Sila Deel te kennen dat zij verschillende functies heeft bekleed binnen ABOP. Zij zat onder andere in het bestuur van de vrouwenraad, maakte...

Het water komt de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) tot aan de lippen. Men zal het watertarief binnenkort moeten verhogen om het hoofd boven water te houden. Het huidige tarief is al geruime tijd achterhaald, terwijl de regering besloten heeft om maandelijks met SRD.1,- te verhogen. De daadwerkelijke prijs is SRD.41,- , maar men zit nu op een tarief van SRD.12,-. Deze verhoging is een druppel water op een hete plaat.

Het bedrijf werkt al jaren met tarieven die niet kostendekkend zijn, waardoor de bedrijfsvoering achteruitgaat. Vóór de covidperiode hebben mensen aansluitingskosten betaald, maar moeten het nog steeds zonder doen, omdat de daadwerkelijke prijzen om te voldoen daaraan veel hoger zijn(geworden). Men kan daardoor niet uitbreiden.

Achterstallig onderhoud is aan de orde van de dag in de bedrijfsvoering. Hele buurten moeten het nu met veel minder water doen hierdoor. Ook de kwaliteit van het water laat soms te wensen over.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft “durven” bekennen voor de camera, dat de SWM “technisch failliet” is en dat de overheid moet financieren of het bedrijf de ruimte bieden om de tarieven ”op te schroeven”. Op dit moment zoeken de autoriteiten samen met het berdrijf een oplossing.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM in onrustige wateren