donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

SWM in kwaad daglicht gesteld op Sociale media

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

De SWM heeft geconstateerd dat kwaadwilligen via sociale media bezig zij berichten te verspreiden dat het geproduceerde water van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, de SWM virussen bevat en niet betrouwbaar zou zijn voor consumptie. Inmiddels heeft de directie van de SWM via de justitiële kanalen een onderzoek laten instellen naar de herkomst van deze berichten.

De SWM geeft aan dat het als ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf zich bewust is van haar taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het leveren van betrouwbaar drinkwater. De reguliere metingen die door het laboratorium van het bedrijf worden uitgevoerd, gaan onverkort door, evenals de procedures die steeds moeten worden gevolgd bij het productie- en distributieproces ter bewaking van de kwaliteit van het voor de samenleving geproduceerde water.

Een van deze procedures is bijvoorbeeld: het toevoegen van chloor aan het drinkwater ter disinfectie bij een calamiteit of uit voorzorg. In alle gevallen zit de dosering van de SWM (0.02 mg – 2 mg) beneden de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die op 0.05 mg – 5 mg is en is dus niet schadelijk voor de gezondheid, aldus de SWM.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM in kwaad daglicht gesteld op Sociale media