dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

SWM en VIDS werken aan verbetering drinkwatervoorziening inheemse dorpen

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

Directeur Clifton Lienga van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) willen samenwerken aan de verbetering van de drinkwatervoorziening in inheemse dorpen. Een VIDS-delegatie heeft een bezoek gebracht aan de SWM-directeur.

De bedoeling is om de watervoorziening in de dorpen te verbeteren. Zo worden momenteel waterbronnen aangeboord in Alfonsdorp en Marijkedorp in Marowijne. VIDS heeft voorgesteld dat die een overzicht kan presenteren over de huidige situatie van drinkwatervoorziening in de dorpen. Om inspraak in beleidsissues te verkrijgen, heeft de organisatie ook voorgesteld een consultatieworkshop te houden met de dorpshoofden.

De uitkomsten van deze workshop kunnen gebruikt worden om invulling te geven aan een duurzame samenwerking met SWM en andere actoren op dit gebied. Lienga gaf aan dat deze werkwijze zeker ondersteund zal worden door de leiding van SWM.

“In ons streven voor verbetering van de drinkwatervoorziening moeten we elkaar niet missen en we moeten ook rekening houden met de leefomstandigheden in de dorpen,” zei de SWM-topman. De delegatie van de VIDS bestond uit bestuursleden Richardo Pané (dorpshoofd Christiaankondre), Joan van der Bosch (dorpshoofd Pikin Poika) en Cylene France, fungerend directeur van Bureau VIDS. Lienga werd bijgestaan door Freddy Crisis, hoofd Financiële Zaken.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM en VIDS werken aan verbetering drinkwatervoorziening inheemse dorpen