vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

SWM confronteert visserijsector met hoge tarieven

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

Zonder enig aankondiging heeft de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), de visserijsector geconfronteerd met drastisch verhoogde tarieven voor waterlevering. Een schriftelijk verzoek aan het bedrijf om over te gaan tot heroverweging is gewoon afgewezen. De visbedrijven zijn hierop niet voorbereid. Indien deze tarieven gehandhaafd worden zullen de exporten hieronder lijden.

De sector heeft dit handelen van de SWM beantwoordt met een kort geding, om toch gedaan te krijgen wat SWM eerder heeft geweigerd.

Verlies van werkgelegenheid als gevolg van verminderde export zal verwacht mogen worden. De sector zal hierdoor minder inkomsten hebben. Dit is een uitdaging erbij voor de visserijsector. Nu al zit men met volle vriezers, omdat de afzetmogelijkheden negatief beïnvloed worden door beleid. De betaalde btw buiten de vastgestelde regels hebben de sector al in de nodige problemen gebracht, waaronder grote boetes bij de banken.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM confronteert visserijsector met hoge tarieven