dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

SWM bond staakt; waterproductie niet gegarandeerd

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Het personeel bij de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) is in actie. Hierdoor zijn de waterproductie en -distributie niet gegarandeerd. De actie is per direct ingegaan, omdat het personeel zich niet terug kan vinden in het bod van de bedrijfsdirectie over de CAO van 2021.

Om te bemiddelen in het geschil tussen de bond en de directie was de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname erbij gehaald. Het voorstel was gedaan  om als afkoop van 2021 SRD 15.000 in zes termijnen uit te betalen aan het personeel. Dat betekende dat de werknemers SRD 2.500 per maand zouden krijgen.

De algemene ledenvergadering van 11 maart besloot zich neer te leggen bij het oordeel van de bemiddelingsraad, maar eiste dat de SRD 2.500 moet worden geïncorporeerd in het loon als verhoging over 2021. De bond stelde een ultimatum. Het ultimatum is vrijdagavond om 23.00 uur verlopen. Aangezien de bond niets heeft gehord van de directie is het werk neergelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM bond staakt; waterproductie niet gegarandeerd