woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

SWM bond staakt; waterproductie niet gegarandeerd

lees ook ...

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding t...

Het personeel bij de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) is in actie. Hierdoor zijn de waterproductie en -distributie niet gegarandeerd. De actie is per direct ingegaan, omdat het personeel zich niet terug kan vinden in het bod van de bedrijfsdirectie over de CAO van 2021.

Om te bemiddelen in het geschil tussen de bond en de directie was de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname erbij gehaald. Het voorstel was gedaan  om als afkoop van 2021 SRD 15.000 in zes termijnen uit te betalen aan het personeel. Dat betekende dat de werknemers SRD 2.500 per maand zouden krijgen.

De algemene ledenvergadering van 11 maart besloot zich neer te leggen bij het oordeel van de bemiddelingsraad, maar eiste dat de SRD 2.500 moet worden geïncorporeerd in het loon als verhoging over 2021. De bond stelde een ultimatum. Het ultimatum is vrijdagavond om 23.00 uur verlopen. Aangezien de bond niets heeft gehord van de directie is het werk neergelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSWM bond staakt; waterproductie niet gegarandeerd