Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SWM betreurt valse berichtgeving over besmet drinkwater

Geplaatst

op

door

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ontkent dat drinkwater besmet is geraakt met een bacterie. Via social media circuleert een bericht waarin wordt aangegeven dat een gezin, vader, moeder en twee kinderen in het ziekenhuis zijn opgenomen door het nuttigen van het water. SWM – directeur Marlon Oosterling ontkent dat het water is vervuild. “Als dat het geval was zou niet slechts één gezin ziek zijn geworden, maar een hele wijk diarree moeten hebben. Water wordt namelijk niet geleverd aan individuen, maar aan buurten”,  benadrukt de directeur van het waterleidingbedrijf.

Eén van de kinderen zou volgens het bericht zelf op de intensivecareafdeling worden verpleegd. Verder is een baby van één jaar ook ziek geworden na het nuttigen van het water. De SWM – topman vraagt zich af hoe een zuigeling van het leidingwater ziek is geworden, omdat baby’s  overwegend babyvoeding krijgen waarvan het water eerst wordt verhit.

De verspreiding van het vals nieuws wordt betreurd door de leiding van het waterledingbedrijf, omdat onnodig wordt gezorgd voor commotie in de samenleving over de betrouwbaarheid van het drinkwater. De SWM – directeur heeft de indruk dat bepaalde personen erop uit zijn om paniek te zaaien in de samenleving.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bally

als je naar mensen moet luisteren eet je niets meer drink je niets meer. libisma e broko trawan. de mens kan leugens als waarheid verkondigen. lee nanga troe. en als men een broodje aap lust maken ze van niets iets. dan moet je jou onschuld maar eens bewijzen. libisma.Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X