Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SWM betreurt valse berichtgeving over besmet drinkwater

Geplaatst

op

door

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ontkent dat drinkwater besmet is geraakt met een bacterie. Via social media circuleert een bericht waarin wordt aangegeven dat een gezin, vader, moeder en twee kinderen in het ziekenhuis zijn opgenomen door het nuttigen van het water. SWM – directeur Marlon Oosterling ontkent dat het water is vervuild. “Als dat het geval was zou niet slechts één gezin ziek zijn geworden, maar een hele wijk diarree moeten hebben. Water wordt namelijk niet geleverd aan individuen, maar aan buurten”,  benadrukt de directeur van het waterleidingbedrijf.

Eén van de kinderen zou volgens het bericht zelf op de intensivecareafdeling worden verpleegd. Verder is een baby van één jaar ook ziek geworden na het nuttigen van het water. De SWM – topman vraagt zich af hoe een zuigeling van het leidingwater ziek is geworden, omdat baby’s  overwegend babyvoeding krijgen waarvan het water eerst wordt verhit.

De verspreiding van het vals nieuws wordt betreurd door de leiding van het waterledingbedrijf, omdat onnodig wordt gezorgd voor commotie in de samenleving over de betrouwbaarheid van het drinkwater. De SWM – directeur heeft de indruk dat bepaalde personen erop uit zijn om paniek te zaaien in de samenleving.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bally

als je naar mensen moet luisteren eet je niets meer drink je niets meer. libisma e broko trawan. de mens kan leugens als waarheid verkondigen. lee nanga troe. en als men een broodje aap lust maken ze van niets iets. dan moet je jou onschuld maar eens bewijzen. libisma.



Advertentie

Suriname

Juspol opent politie-unit bij VCB

Geplaatst

op

door

Vlak vóór de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) en tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een unit van de politie in gebruik genomen. Het departement wil met deze speciale unit meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo. Justitieminister Stuart Getrouw zegt, dat dit project één is dat hij al lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in deze omgeving en de strategische doelen die Juspol wil bereiken, is het volgens Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust alsook de criminaliteitsbeheersing plaats,” zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman zullen vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer plaatsvinden. Getrouw heeft de VCB bedankt voor de ondersteuning en goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan, hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. De unit is een handreiking aan de samenleving voor een goede en betere dienstverlening van de politie, stelt de minister.

Volgens korpschef Roberto Prade is het de bedoeling, dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale Markt. “We hebben vaker van burgers vernomen, dat het lijkt alsof de politie die op de markt is gehuisvest, zich daar schuilhoudt. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij heeft de samenleving opgeroepen om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso evalueren en kijken hoe het zal werken. Waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen,” stelt de korpschef. De politiepost op de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Lees verder

Suriname

Bouterse: “Klacht tegen minister Hoefdraad is loze aanval op de regering”

Geplaatst

op

door

De klacht van de VHP-fractie tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bij de procureur-generaal, is volgens president Desi Bouterse een loze aanval op de regering. “Het is een een politieke stunt en zal geen soelaas bieden”, zegt het staatshoofd. De regeringsleider is op vrijdag 18 oktober in het praatprogramma ‘Bakana Tori’ via Radio SRS op diverse zaken ingegaan. De president benadrukt dat er niets aan de hand is en spreekt van spijkers op laag water zoeken.

Bij het lenen moet er volgens het staatshoofd niet alleen controle zijn, maar ook een stappenplan. Ook is belangrijk om aan te geven wat er met de lening zal gebeuren. De president verwijst voor wat dit laatste betreft naar de nieuwe Highway. Hij zegt dat er bij de lening voor dit project ook een hele commotie was, maar de weg zal straks een meerwaarde zijn voor de productie en het land. Het staatshoofd somde ook woningbouw, wegen en productie op als zaken die dankzij leningen van de grond zijn gekomen.

Over de Wet op de Staatsschuld zegt het staatshoofd dat deze duidelijk is, maar allerlei interpretaties kent. Hij heeft niet graag een wet, die voor velerlei interpretaties vatbaar is. Er zijn daarom een aantal voorstellen gedaan om hiernaar te kijken. Het grootste probleem volgens de president is echter, dat zodra minister Hoefdraad met grote financierders over een lening praat men tegenberichten lanceert, omdat ze weten dat het voor de regering een schot in de roos is. Het staatshoofd pleit voor verruiming van het leningenplafond en het bespreekbaar maken hiervan in het parlement.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X