zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
1
(1)

SVJ veroordeelt en wil klaarheid beschieting bij mediabedrijf LIM FM

lees ook ...

Opknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het districtscommissariaat Saramacca hebben recentelijk 30 kilometer aan wegen in de Uitkijkpolder opgeknapt. Ook lozingen zijn opgeruimd. De...

Paramaribo 25oktober 2023

Verklaring

SVJ veroordeelt en wil klaarheid beschieting bij mediabedrijf LIM FM
De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is opgeschrikt door de beschieting in de vroege ochtend van dinsdag 24 oktober aan de Maikoestraat bij radiostation LIM FM, waarvan radiopresentator, Clifton Limburg de eigenaar is.

Blijkens voorlopige informatie is een van de drie voertuigen die op dat moment op het terrein geparkeerd stond, geraakt en vertoont kogelinslagen. Dit voertuig behoort aan de levenspartner van Limburg. De auto stond geparkeerd voor het gebouw van het
mediabedrijf waarvan een deel wordt bewoond door het gezin.

Het motief bij deze beschieting is nog onbekend. De SVJ spreekt met klem haar afkeuring uit over het gebeurde en veroordeelt deze beschieting. Mocht blijken dat het in deze gaat om een intimiderende aanval op het mediahuis en de presentator, dan zou er sprake zijn van het ondergraven en schenden van de persvrijheid en vrije meningsuiting, die zijn gewaarborgd in de grondwet en internationale verdragen en verklaringen waar Suriname partij bij is.

Beschietingen en andere aanvallen op democratische grondvesten, instituten, personen en organisaties, zorgen voor een onveilige en bezwarend gevoel in de samenleving.
De journalistenvereniging die mede als doel heeft zich te beijveren voor en te waken over een goede beleving van de persvrijheid, doet een beroep op de samenleving alert te zijn en zich vooral niet te laten intimideren, maar onbelemmerd gebruik te maken van het recht op vrije meningsuiting en andere democratische rechten.

Op de justitiële autoriteiten en de regering, met name het ministerie van Justitie
en Politie, wordt een dringend beroep gedaan in de onderhavige kwestie een diepgaand onderzoek in te stellen en de betrokken personen ter verantwoording te roepen.

Aan de radiopresentator en diens gezin wordt sterkte toegewenst, maar wordt vooral bemoedigd zich niet uit het veld te laten slaan en meer dan ooit inhoud te geven aan het recht op persvrijheid en de vrije meningsuiting

Namens de SVJ-bestuur,
Vishmohanie Thomas
Voorzitter

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meest gelezen

HomeIngezondenSVJ veroordeelt en wil klaarheid beschieting bij mediabedrijf LIM FM