zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

SVJ staat op een lijn met Media Collectief

lees ook ...

Centrum van Albina krijgt schoonmaakbeurt

De Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft in samenwerking met Telesur onder leiding van de coördinator Darleen Hoefdraad, de buurtmanager de brigadier van politie Ingrid Adrianus, de dis...

 Het bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) heeft een verklaring uitgegeven, waarin wordt meegedeeld, dat zij de protestbrief van Het Media Collectief voor honderd procent ondersteunen. “Het SVJ-bestuur is vanaf het voortraject ruimschoots geïnformeerd over het initiatief van het Media Collectief en heeft daarover haar zegen uitgesproken, alsook alle medewerking toegezegd”, aldus  de verklaring van de journalistenorganisatie.

Een groep verslaggevers, leden en niet-leden van de SVJ heeft maandag zijn misnoegen geuit in een brief, aan de president, die zij hebben ingediend bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee.  De groep is niet te spreken over  de genoten behandeling van journalisten bij persconferenties van de regering. De indieners vinden dat de pers nauwelijks ruimte krijgt om vragen te stellen. Bovendien, is er helemaal geen ruimte om onduidelijkheden kenbaar te maken.

De brief, is door minister Albert Ramdin, in ontvangst genomen, omdat president Chandrikapersad Santokhi verhinderd was. De bewindsman heeft gegarandeerd dat de regering binnenkort zal reageren op het schrijven.

De SVJ vraagt byzonder aandacht voor het stroomlijnen van het communicatiebeleid vanuit zowel het Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident. “Daarnaast mag de rol van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) het werk van de vrije en onafhankelijke pers niet in de wielen rijden”, benadruktde SVJ, verder zeggen zij niet onwelwillend te zijn “maar  een beter en mooier Suriname valt en staat met een goede communicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSVJ staat op een lijn met Media Collectief