maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
1
(1)

SVB en Steering committee bespreken Suriname Major League met president Santokhi

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de door hen ingestelde commissie, de Steering Committee (SC), hebben op dinsdag 30 januari 2024 een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. Tijdens de bijeenkomst werden recente ontwikkelingen besproken, evenals de implementatie van een professionele voetbalcompetitie genaamd de Suriname Major League (SML).

Rolf Verwey, de voorzitter van de Steering Committee voor de herstructurering van het voetbal in Suriname, benadrukte dat de oprichting van een professionele voetbalcompetitie een mijlpaal is voor de Surinaamse sport. Deze ambitie wordt ondersteund door een vierjarig plan van de FIFA, gebaseerd op het plan ontwikkeld door Suriname en geleid door de speciaal opgerichte Steering Committee van de SVB. Na eerdere pogingen in 1970, 1995, 2005 en 2016 wordt dit beschouwd als de vijfde en meest veelbelovende stap. Verwey erkende het waardevolle werk uit het verleden en benadrukte de sterke betrokkenheid van clubs, spelers en belanghebbenden, wat heeft geleid tot de goedkeuring van FIFA. De professionele competitie staat gepland om op 23 februari te beginnen, wat aanzienlijke kansen biedt voor de sport in Suriname.

President Santokhi merkte op dat Suriname veel talent heeft op het gebied van voetbal en benadrukte de mogelijkheden voor het opzetten van voetbalacademies en -scholen. Hij is van mening dat het betaald voetbal in de goede richting gaat en verklaarde dat de regering concrete voorstellen zal overwegen en bekijken. Hij benadrukte ook de noodzaak van duurzame ontwikkeling van de Surinaamse Voetbalacademie (SML).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSVB en Steering committee bespreken Suriname Major League met president Santokhi