zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

SVB-bestuur en Stanley Menzo bezoeken president Santokhi

lees ook ...

Regering kiest lokale aanpak voor goedkopere basisbenodigdhe...

De regering-Santokhi heeft haar inzet voor het verbeteren van de toegankelijkheid van basisgoederen aangekondigd met het lanceren van het project 'Basisgoederen tegen Betaalbare Prijzen'. President Ch...

Bondscoach Stanley Menzo, zijn technische staf en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben op vrijdag 28 januari hun opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Menzo is eerder deze maand door de SVB aangesteld als trainer van de nationale selectie. 

De bondscoach zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) enorm vereerd te zijn dat de keuze voor trainer van de nationale selectie op hem gevallen is. Hij gaf een gesigneerde kopie van zijn autobiografie cadeau aan president Santokhi als dank voor zijn ontvangst.  Het staatshoofd is ervan overtuigd dat Menzo Suriname op het gebied van voetbal naar een hoger niveau zal brengen. De regeringsleider benadrukte dat de voetbalbond een coach uit de diaspora met bijzondere kwaliteiten heeft aangesteld om de kar te trekken.

Het aanwerven van meer diaspora spelers, en het omhoog brengen van het niveau van de lokale spelers zijn enkele uitdagingen zegt Stanley Menzo. “De lokale spelers hebben een tijd stilgestaan en hun niveau van trainen en spelen moet omhoog. Ik zie geen twee groepen maar één team, en ik speel met de beste spelers of het nou lokale spelers zijn of die uit diaspora”, aldus Menzo.

SVB-voorzitter John Krishnadath heeft verslag gedaan over de voorbereidingen van het trainingstoernooi die vandaag van start is gegaan. Hierna werd gesproken over het project “Bouw van het Andre Kamperveen stadion”, de ondersteuning van de nationale selectie, het toelaten van publiek bij de wedstrijden. Wat het toelaten van publiek bij de wedstrijden betreft adviseerde het staatshoofd na te gaan wat het beleid van de FIFA is en protocollen op te stellen in samenwerking met het team van Volksgezondheid conform de internationale standaarden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSVB-bestuur en Stanley Menzo bezoeken president Santokhi