zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsbedrijf wordt ingezet voor productiebevordering in Suriname

lees ook ...

Milieuweek 2023 brengt duurzame ontwikkelingsdoelen tot leve...

In het kader van Milieuweek 2023 heeft de Stg. SuReSur, op initiatief van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), verschillende activiteiten georganiseerd op scholen in 7 districten v...

De regering is voornemens het staatsbedrijf NV Suriname Zwaar Materieel (Surzwam) in te zetten ter bevordering van de productie binnen de landbouwsector. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij zegt dat boeren gefaciliteerd zullen worden met goedkope machine diensten.

“Uiteindelijk willen wij de kostprijs voor de boer verlagen en de mechanisatie graad verder opvoeren.” Dit heeft de minister gisteren, na een vergadering met Surzwam op het kabinet van de president gezegd.

Surzwam is de afgelopen tijd bezig geweest in Wageningen, omdat er daar een calamiteit was met de waterhuishouding en door ingrijpen van het staatsbedrijf is daar enkele hectare meer aan rijst ingezaaid. Surzwam moet als katalysator werken om meer productieverhoging te bewerkstelligen.

Benutten exportmogelijkheden
De bedoeling van de regering is om productieverhoging te stimuleren om zoveel als mogelijk exportmogelijkheden te benutten. Een belangrijke vereiste daarbij is een redelijke prijs. De bewindsman is er hoopvol over gestemd dat Surzwam daarbij een belangrijke bijdrage zal leveren.

“We gaan kijken hoe wij de handen ineen kunnen slaan om de agrarische ontwikkeling goed van de grond te krijgen”, zegt Pretab Bissumbar president-commissaris van Surzwam. Zijn organisatie heeft de regering, onder leiding van president Santokhi geïnformeerd over de stand zaken.

De huidige raad van commissarissen is voornemens om binnenkort de eerste aandeelhoudersvergadering, ooit in het zestienjarig bestaan van Surzwam te organiseren. Bissumbar zegt verder dat hij gelet op de werkwijze van de regering binnenkort zal resulteren in ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsbedrijf wordt ingezet voor productiebevordering in Suriname