maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surveillance Unit Duisburglaan houdt verkeersovertreders aan

lees ook ...

Atompai rondt zaken af voor vertrek

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), wil lopende zaken afronden voor zijn vertrek bij de SPB en het Korps Politie Suriname (KPS). Hij werkt onder andere aan de afronding va...

De Surveillance Unit Duisburglaan heeft in de avond van woensdag 19 juli tot en met zaterdag 22 juli 2023, de surveillance werkzaamheden opgevoerd. Daarbij zijn er op verschillende locaties binnen de Regio Paramaribo verkeerscontroles gehouden.

Tijdens deze controles werden veertien (14) autobestuurders die niet in het bezit blijken te zijn van een Surinaams rijbewijs, staande gehouden. Weggebruikers werden vervolgens beboet voor: Rijden zonder dat de voertuigen ter herkeuring waren aangeboden (91); rijden, zonder dat de voertuigen waren verzekerd (19); rijden zonder één of beide kentekenplaten op de voorgeschreven wijze bevestigd aan het voertuig (14); overige (31)

De verschillende bestuurders die een overtreding hebben begaan, werd proces-verbaal aangezegd. Opmerkelijk was het hoge aantal overtredingen voor het besturen van motorrijtuigen zonder in het bezit te zijn van een daarvoor uitgegeven rijbewijs. E n het niet ter herkeuring en verzekering aanbieden van het voertuig is gevaarlijk.

In het belang van de verkeersveiligheid doet de politie een ernstig beroep op de gemeenschap zich te houden aan de wettelijke voorschriften zoals vervat in de Verkeerswetgeving. Aan de bushouders wordt gevraagd hun chauffeurs aan te manen het wangedrag dat zij zowel overdag als in het bijzonder in de avonduren vertonen, op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Dr. Sophie Redmondstraat, achter wege te laten.

De politie vraagt de weggebruikers om voor het deelnemen aan het verkeer, eerst te controleren of de bescheiden van uw voertuig in orde zijn. Zorgt u ervoor uw rij- en voertuig te verzekeren en te laten herkeuren.

De kosten voor ongekeurde en onverzekerde voertuigen staan hier onder. Overtreding bromfiets, motorfiets, bussen, vrachtwagen (meer dan 3 ton)
Niet gekeurd SRD 500,- SRD 750,- SRD 1.500,-, niet verzekerd SRD 1.000,- SRD 2.500,- SRD 5.000,- SRD 7.500,- SRD 10.000,-

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurveillance Unit Duisburglaan houdt verkeersovertreders aan