maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(2)

Surveillance Nationaal Leger en politie in Suriname opgevoerd

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen!

De omhoog gevallen blaaskaak doet uitlatingen als : ik ken geen sorry, tijdens de persconferentie over het kopen van auto's voor meer dan een half miljoen Surinaamse Dollars per stuk terwijl de klante...

Het Nationaal Leger (NL) heeft bijzondere voorzorgsmaatregelen getroffen om te garanderen dat de politie ondersteund wordt bij het garanderen van orde en veiligheid op het totale grondgebied van de republiek. De staat van paraatheid van het NL is verhoogd, terwijl de gezamenlijke surveillance met de politie ook is opgevoerd. De bewaking van strategische objecten en infrastructuur is ter hand genomen. Op de samenleving wordt het beroep gedaan om strafbare handelingen achterwege te laten.

Volgens luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, is er respect voor het recht op vrije meningsuiting en vreedzame betogingen. Het mag volgens hem echter nimmer de intentie zijn om anarchie te creëren. Met de protesten op de verschillende locaties de afgelopen dagen is de verkeersdoorgang gestremd geraakt en de handel belemmerd.

Er is geprobeerd bouwsels en of tenten op te zetten op publieke plekken zonder toestemming van het bevoegd gezag. Er zijn “Molotov cocktails” gegooid op minstens twee locaties. Ook zijn er barricades van de openbare wegen op verschillende locaties opgeworpen, waarbij veel burgers de dupe ervan zijn geworden.

Volgens de legerbevelhebber is het ook de verantwoordelijkheid van protesteerders zelf om krachten, die slechte intenties hebben, continu te weren. “Momenteel gaat het om vreedzame betogingen en het is de wens dat het ook daarbij blijft. De ordehandhaving in dat kader is een verantwoordelijkheid van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger ondersteunt de politie daarbij op basis van onze grondwettelijke taken.

De legertopman roept de mannen en vrouwen uit de defensieorganisatie op om zich altijd professioneel op te stellen. “We zijn ook deel van de maatschappij en hebben ook te maken met de sociaaleconomische omstandigheden. Echter zijn we genoodzaakt om als veiligheidsinstituut op te treden voor land en volk. Geen enkele anarchie zal ons goed doen,” stelt bevelhebber Kioe A Sen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurveillance Nationaal Leger en politie in Suriname opgevoerd