vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Surveillance in Paramaribo-Centrum wordt opgevoerd

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

De politie zal in samenwerking met veiligheidsdiensten de surveillance in Paramaribo-Centrum opvoeren. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft eerder het Project Veiligheidszone Paramaribo-Centrum gelanceerd. In verband daarmee zijn er door de regiocommandant en commandant van de Algemene Surveillancedienst (ASD), commissaris van politie Orlando Jacott en de inspecteur van politie H. Vigelandzoon overlegmomenten geweest met externe actoren in Paramaribo. 

Er zijn toen zaken aan de orde gekomen waarmee de politie tijdens controle- en surveillancewerkzaamheden mee wordt geconfronteerd zoals de enorme geluidsoverlast vanuit auto’s, beschietingen met of zonder slachtoffers en andere ernstige vormen van verstoring van de openbare orde rust en veiligheid. Hierbij wordt gedacht aan illegale autorace, overmatig alcoholgebruik, drugsgebruik en het plegen van ernstige strafbare feiten.

Tijdens de toen heersende Covid-19-pandemie vonden de surveillance en andere werkzaamheden van de politie op een laag pitje plaats. Door de normalisatie van het dagelijks leven en de verruwing van de criminaliteit, zal het KPS in nauwe samenwerking met het Nationaal leger, de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de beveiliging van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ondersteund door de externe actoren verhoogde surveillance en controle uitoefenen om het veiligheidsgevoel bij de gemeenschap te herwinnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurveillance in Paramaribo-Centrum wordt opgevoerd