zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Survam verzekerden hoeven niet meer contant te betalen

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

Particuliere laboratoriums hebben weer vertrouwen in  verzekeraars verbonden aan de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam). Cliënten van deze verzekeraars mogen nu gebruik maken van hun diensten, zonder dat ze contant daarvoor hoeven te betalen. Survam heeft  een akkoord bereikt met deze  particuliere laboratoria, waarbij, een  tarief van  60 procent verhoging voortaan zal worden gehandhaafd.

De partners hebben bepaald dat het tussentijdse tarief dat in november 2020 tot stand was gekomen, door het toen geldend tarief met 50 procent te verhogen, nu te brengen naar het tarief van november, met een verhoging van 60 procent. Het geheel is dus 10 procent meer, dan reeds was afgesproken. Zij zullen ook samenwerken aan het verkrijgen van de nodige kostprijs. Survam hoopt dat de rust blijft op basis van dit nu overeengekomen tussentijdse tarief en dat men niet weer plotseling geld zal eisen van de clienten.

Survam en de particuliere laboratoria zijn vanaf november vorig jaar met elkaar in gesprek over onderbouwde tarieven op basis van gezonde economische principes. Het traject vorderde niet, omdat de nodige transparantie om te komen tot calculatie zoek was, ondanks het feit dat er sinds 2020 een Wet op de jaarrekening geldt.

In juli begonnen de laboratoria met het vragen van contante  betaling voor hun diensten. Survam heeft toen aangepakt  met o.a. enerzijds restitueren aan clienten en anderzijds een kosteloos alternatief via de ziekenhuizen.

Kort geleden hebben deze particuliere laboratoria overeenstemming bereikt met het Staatsziekenfonds (SZF).  Men kwam een lager tarief overeen, dan dat van Survam en wel zonder bijbetaling.  Survam was hierover niet te spreken en heeft zich daarover uitgesproken. Daarna werden de onderhandelingen hervat. De afspraak is dat de particuliere laboratoria uiterlijk 1 januari 2022 het kostenplaatje voorhoudent.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurvam verzekerden hoeven niet meer contant te betalen