zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suripop XXI gepland voor 3 december 2022

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

Twaalf finale composities zijn gekozen uit 70 inzendingen, en gelaunched op 3 november in De Veranda. Over het algemeen komt bij Suripop de vocalist naar voren, terwijl het gaat om de componist. Het is een componistenfestival en daarom wordt de compositie beoordeeld. Na bijna vier jaar wordt de gala-avond weer gehouden. Het tweejaarlijks event heeft uitdagingen op zijn pad gekregen zoals covid-19.

Twaalf finale composities van Suripop XXI zijn gekozen uit meer dan 70 inzendingen.  De covidpandemie en andere uitdagingen zijn vooraf gegaan, aan de 21e Suripop editie, volgens bestuurslid Odette Miranda. Veertien componisten doen mee.

De kaarten voor de grote gala avond van 3 december zijn vanaf SRD 750,- te verkrijgen. Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur beloofd een fantastische avond met deze hoogstaande nummers. Onderwerpen als Liefde, innige wensen, woman empowerment,  en vaderlandsliefde komen  aan de orde. Tijdens de lancering hebben de componisten het verhaal achter hun nummer verteld.

Het uitstel door de pandemie heeft de componisten in staat gesteld hun compositie te verfijnen. Sounds, vocals en videoclips zijn van heel hoge kwaliteit.

De veertien componisten en hun nummers zijn, Jennifer Naarden met Uma Prani Yu Rutu, Emanuel Sanvisi met Libi Sma Tu, Nicole Macintosch met Ete Wan Lesi, Roberto Banel met Mi No Sa Kori Yu, Donovan Mahadew met Mi Nanga Yu, Hilkia Lobman met Tan Presi, Rudi en Eunice Fernand met Dya Mi De, Clint Fazal Alikhan en Ricky Cheng-A-June met Kenki Yu Yeye Tide, Delceggio Scheineman met Prasoro, Gino ‘Crazy G’ Ammersingh met Lobi Na Wan Wortu, Ferdinand Schet met Fu Tego Nanga Yu en Claude ‘Scrappy W’ Dinge met Mi Wani Gwe.

Odette de Miranda en Henk van Vliet zijn bestuursleden van Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die verantwoordelijk is voor Suripop.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuripop XXI gepland voor 3 december 2022