maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
1
(1)

Suripop wordt dit jaar 40

lees ook ...

BIBIS zet zich in voor neonatale zorg: rijkelijke schenking ...

Op donderdag 7 december 2023 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) royaal bijgedragen aan Stichting Su Aid. De stichting, opgericht...

Henk van Vliet zegt dat de eerste Suripop op 29 oktober 1982 werd gehouden. Hij is samen met Frank Cameron bestuurslid van het eerste uur. Nu is Cameron voorzitter. Op 3 november zal de presentatie van de 12 finale nummers van Suripop XXI plaatsvinden. Op 3 december is de galashow. Het wordt georganiseerd door de stichting ter bevordering van kunst en cultuur. De lokatie is nog niet bekend.

 “We hebben eerst Surinaamse artiesten naar het buitenland gebracht om deel te nemen aan shows en contesten zoals Gracita Redan en Delano Weltevreden. We hebben ook de ‘Three stages variety show’ en de eerste ‘Rimboe show’ op Zanderij 1 georganiseerd.”

Er is verjonging in het bestuur en volgens van Vliet zal Suripop hiermee nog heel lang voortbestaan. Odette MIranda, Roel Anijs Werner Duttenhofer jr. Henri Kramer en Morea Malone zijn nu ook bestuursleden. “Frank en ik geloven dat ze diezelfde lobi en passie bezitten om onze baby verder te dragen. We zijn erbij zolang we kunnen om de zaak te begeleiden,” aldus van Vliet.

Sponsoring is nog nodig om te komen tot dit groot evenement, en er is hoop dat de vrienden van Suripop  hun ondersteuning zullen blijven geven aan dit prachtig Surinaams muziekevenement. “Suripop is een non-profit event, waarbij alle inkomsten weer in de organisatie worden gestoken. We gaan altijd voor het beste, ook dit jaar. Het is ons altijd gelukt ook tijdens moeilijkere tijden en Suripop produceert muziek van kwaliteit.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuripop wordt dit jaar 40