dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
4
(1)

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten betrekken bij Suripop. Als dit slaagt zal de stichting meerdere districten bezoeken met het event. Er is deze keer een minibeurs verbonden aan het event.

Er is een voorprogramma en een after party. Men begon met een bijeenkomst van mediavertegenwoordigers, het Suripop team en de deelnemers die bij elkaar kwamen voor de introductie in een ruimte waar in alle stilte naar de songs werd geluisterd en daar verslag van gemaakt. De laatste jaren is dat veranderd. Er werden videoclips toegevoegd. Nu staat de deur voor eenieder open.

De organisatie wil ook het district meenemen in het event, naast de twaalf finale Suripopnummers. “We willen de lancering extra cachet geven en het rode loper gevoel terugbrengen”, zegt Odette Miranda van de stichting.
Districtsbewoners die zich bezighouden met kunst en cultuur zullen deelnemen aan een mini beurs met de bedoeling dat zij landelijke bekendheid krijgen.

Zij zullen gepresenteerd worden aan het groot publiek, en men zal hen zien, eventueel producten kopen of gebruik maken van hun diensten. De beurs zal om zes uur ’s avonds beginnen. Het programma omvat muziek- en dansoptredens van artiesten uit Commewijne. De componisten en hun partners komen via de rivier vanuit de Marine trap met de ‘Mi Gudu’ naar Het Bastion. Een afterparty met Jason Eduwaiti zal het geheel afsluiten.

De stichting is bezig met verruiming van het programma. Nu wil men niet vier, maar zes weken van tevoren starten met het Suripop-seizoen, en dit zelfs uitbouwen naar twee maanden vóór de grote show.

Er zijn meer vernieuwingen in Suripop.  De huisstijl is veranderd naar een groene kleur, en nu duidt het Romeins getal de editie aan. Alleen het jaartal wordt nu vermeld om verwarring te voorkomen. Alle Suripop-nummers, vanaf de eerste tot en met de tweeëntwintigste editie zullen binnenkort te zien zijn op you tube.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne