Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname…Weet men nou wel of niet waar Gillmore Hoefdraad is

Geplaatst

op

Img Dc454784f681 1

De kwestie Hoefdraad wordt al geruime tijd in de media besproken. Het begon allemaal met corruptiebeschuldiging. De kwestie rond de eerste vordering voor in staat van beschuldiging stellen, is nog vers in het geheugen. De vordering is voor een tweede keer gedaan en de uitkomst daarvan moet worden afgewacht.

Enkele dagen terug verschenen in de pers, berichten over het feit dat Hoefdraad niet te bereiken cq niet te vinden is.
Momenteel barst bijna de media van berichten welke handelen over signalering van de ex-minister.

Rachied Doekhi

Er is een bericht waarin wordt aangegeven dat NDP-er Rachied Doekhie, het vreemd vindt dat er zich geruchten de ronde doen dat Gillmore Hoefdraad naar Guyana zou zijn gevlucht. “Wan mang taigi mi den sji Hoefdraad vermomd ini rok en trui in Albina. VHP-mang e taigi dat den mang sabi sort oso a mang de. Ik heb wel lang niets van hem vernomen, maar de grenzen hier zijn gesloten. De back-track-route is dicht. Hoe is Hoefdraad dan gevlucht naar Guyana? Heel Corantijn heb je militaire bewaking”, aldus Doekhi.

Whatsapp Image 2020 07 30 At 15.29.03

Hoefdraad gezien in Guyana

Een krant in Guyana heeft kunnen achterhalen dat Hoefdraad in Guyana vertoeft. Hij is herkend in Berbice, Skeldon. Hij zou in gezelschap zijn van enkele mannen die Nederlands spraken. Dit bericht is gebaseerd op verklaringen van personen die zeggen hem te hebben gezien.
Het vermoeden is groot dat de ex-minister zich schuilhoudt in de woning van een Surinamer die in Berbice woont. Hoefdraad is kennelijk op doorreis. Het waarschijnlijke eindbestemming van de ex-minister zou Venezuela kunnen zijn.

Er is ook een bericht verschenen welke aangeeft dat Hoefdraad hulp kreeg bij het vluchten. In het bericht wordt duidelijk aangegeven dat is komen vast te staan dat Hoefdraad verblijft in Guyana bij een neef van het ex-assembleelid Rashied Doekhie. Uit zeer betrouwbare bron is vernomen, dat Doekhie de oud-bewindsman zeer verdienstelijk is geweest om zijn vlucht naar Guyana mogelijk te maken. Doekhie zou zelfs zeer intensief contact onderhouden met Hoefdraad op zijn zogenaamde onderduikadres in het buurland.

Whatsapp Image 2020 07 30 At 15.29.35

Advocaat Murwin Dubois

Al deze berichtgevingen zorgen ervoor dat de hele materie te verwarrend en niet te volgen wordt.
Wat dan de verwarring compleet maakt is een uitgezonden interview welke is afgestaan door een der raadslieden van Hoefdraad. De raadsman die ook namens de tweede raadsman spreekt, geeft in het interview aan dat hun cliënt voor zover zij het weten, niet is gevlucht, maar zich nog steeds in Suriname moet bevinden. De journalist heeft niet gevraagd waarop deze verklaring gebaseerd is en ook vroeg hij niet wanneer het laatste contact was tussen de raadslieden en hun cliënt.

Culturu.com—Ferdinand Louis

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
donderdag 30 juli 2020 16:28

Wie het hardst roept er niets van af te weten die weet er juist alles van af.

Te ju njang lanti moni ju nafu long
A wasi sa j’e du
lanti e go kisi ju
Tan sranga mek a faya kong

Lisa
donderdag 30 juli 2020 17:40

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel. Waar hij ook is ze gaan het op Interpol moeten zetten en dan zal iemand hem zien en aangeven. Of hij moet snel afvallen en een pruikdragen

Maikel
vrijdag 31 juli 2020 00:14

Boefie, You can run, but you cannot hide. Ik moet jou persoonlijk over straat tegenkomen. Doe ik mijn burgerplicht. Jouw persoonlijk arresteren. Je gaat contenel over je schouders kijken, Wakti. Blijven rennen. Lafaard dat je bent. Yu ben wani plei bigi moni mang toch. Now yu mus’ sori fa yu bigi. Yu na wan Kwalitatieve Achterbakse pikin vriendje boi mang.

Raymond
vrijdag 31 juli 2020 04:09

Haha. Hij schuilt. Maar wat about BOUTA. Gaat het alleen over hoe die boefie schuilt. En waar is Bouterse? Ik hoor oorlog binnen NDP de ondervoorzitter wilt naar ABOP no. Rep en roer. Chaos overal. Lijkt op een soap.

Rama
zaterdag 1 augustus 2020 15:52

Ik luister allang niet meer naar de kletsverhaaltjes die advocaten van verdachte criminelen vertellen. Het is hun job om te lullen in het voordeel van hun clienten en om alles wat krom is recht te praten. Vandaar dat het beroep van strafrechtadvocaat gedegradeerd is tot het zijn van een beroepsleugenaar. Voor de rest hoop ik dat boefdraad wordt gevonden, vervolgd en keihard wordt gestraft indien schuldig en het lijkt er wel sterk op dat hij schuldig is want anders zou hij niet dokken en op de vlucht slaan. Niet toegestaan mag worden dat hij lekker in het buitenland op vrije… Lees verder »Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen