Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname…statement van Frangie geen zuivere koffie

Geplaatst

op

Img 6522

De econoom Anand Bihari is van mening dat Frangie het kasreservecontract moet openbaren, omdat er wantrouwen bestaat.

Frangie heeft steevast ontkend dat de banken in hun individueel contract met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) de vrijwaringsclausule hebben gehandhaafd.
Uit documentatie blijkt dat de statement van Frangie geen zuivere koffie is. Het staat zwart op wit dat Finabank geen civielrechtelijke acties zal ondernemen tegen CBvS betreffende het oneigenlijk gebruik c.q. verduistering van de US$ 200 miljoen aan kasreserve.

Img 00307a3f6a0c 1
Finabank Directeur Frangie

Naar zeggen van Bihari is het publiek er niet over te spreken. Meneer Frangie wil ons geruststellen dat hij een gedegen beheerscontract ditmaal heeft afgesloten met de CBvS.
Om de ruis van wantrouwen weg te maken beveelt Bihari aan, dat meneer Frangie ditmaal openheid van zaken geeft.
Hij accentueert dat Frangie dit niet kan ontlopen, wil hij het vertrouwen van de samenleving terugwinnen. Frangie had namelijk beloofd dat hij het geld zou bewaken, daar is uiteindelijk weinig van terechtgekomen.

Bihari brengt in herinnering dat Frangie laatst in januari nog had meegedeeld dat de valutakasreserve onrechtmatig gebruikt is. “En nu verrast meneer Frangie ons met de vrijwaringsclausule.” De econoom is zich ervan bewust dat interne aangelegenheden niet op straat gelegd worden, echter is in dit specifiek geval sprake van zeer bijzondere omstandigheden. “Het vertrouwen van de burger is ernstig geschaad. Waarom moet men dan bezwaar hebben om het contract te openbaren?”, aldus Biharie.

Culturu.com —-Ferdinand Louis

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
choi
zaterdag 4 juli 2020 22:26

Kijk wat een Nederlandse krant schreef over Frangi en zijn rol (sommigen zeggen hoofdrol) van de verdwenen gelden bij de CBvS.

https://www.trouw.nl/economie/centrale-bank-in-suriname-pleegt-de-grootste-bankroof-aller-tijden~b9b2a0e2/

Klik op bovenstaande link
Of kopieer het naar een internet browser.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen