Suriname ALTIJD Dichtbij

column

Suriname’s Staatsgevaarlijke Economen

Geplaatst

op

Goudstaven. Hln. Be

De vorige week gaf de voorzitter van de Vereniging van Economisten Suriname(VES) aan, het vreemd te vinden dat er geen econoom in het nieuwe regeerteam is opgenomen. Het baarde hem zorgen dat de nieuwe minister van financiën, verzekeringsman is en geen econoom. Want, zegt hij: de minister van Financiën moet verstand hebben van geldstromen en van de Amerikaanse Federal Reserve.

Logisch klinkt zijn redenering wel, maar econoom zijn op zich is ook niet altijd een verzekering van succes. Kijk maar naar de vooraanstaande economen die in de vorige regering in de functie van minister, Bankdirecteur en Volksvertegenwoordiger het land naar de afgrond hebben geholpen.

De eerste twee hebben in plaats van de schatkist te bewaken, die leeggeroofd. En laatstgenoemde ab wan doel, praat alles wat krom is recht; heeft consequent de economisch meest onlogische zaken als waarheid verkondigd. Ik vraag mij serieus af of deze mensen echte economen zijn. Schatkistbewaarders die in staat zijn de schatkist die onder hun beheer is leeg te roven, kunnen hun bul gekocht hebben, want het zijn oplichters en dieven.

En de volksvertegenwoordiger, die houdt of het volk constant voor de gek, of hij weet niets van economie. In beide gevallen is hij een oplichter en verdenk ik hem er ook van zijn bul gekocht te hebben. Maar om op de verzekeringsmannen terug te komen. Van hen weet ik door blote observatie, dat die het geld binnen weten te halen en te houden. De bankschandalen van het afgelopen anderhalf jaar, ja die van de Surinaamse Postspaarbank valt ook onder die noemer, hebben mij getraumatiseerd. En als één van de schandalen u is ontgaan, kunt u terecht bij de eerste klas roddelaar meneer Google. Daar komt u van elk schandaal het naadje van de kous te weten. Ja, ik heb Post Traumatisch Stress Syndroom van het ministerie van Financiën in combinatie met economen.

Als Minister van Financiën hebben we in de eerste plaats een eerlijke persoon nodig die zijn gezond verstand gebruikt en het beste voor heeft met Suriname. De eerder genoemde vooraanstaande economen of beter uitgedrukt de economen die vooraan stonden maar een heel land in zijn achteruit hebben gezet, mogen wat mij betreft de komende jaren in quarantaine geplaatst worden onder de strengste bewaking. Ze zijn staatsgevaarlijk en besmettelijk voor de jeugd!

Culturu.com — Christa Sluisdom

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dogla meid
zondag 26 juli 2020 18:02

Helemaal gelijk. Liever iemand die weet dat hij eerlijk is het het geld goed kan bewaken dan economen die Suriname naar de verdoemenis brengen. Economen zijn is geen garantie. Klopt. Want echt waar.. Suriname heeft nog nooit zo slecht ervoor gestaan.. Ja wel door een econoom.. probeer maar met verzekering man die kan ook tellen. Misschien wel veel verer😀

soesila
zondag 26 juli 2020 19:50

Zelfs in het bedrijfsleven zie je dat mensen diplomaś wel halen maar niet presteren. Waarom zou dat bij de overheid anders zijn. Goed leiderschap doet zijn vruchten afwerpen, onze suriname wordt beschermd, daar kan niks mee gebeuren. Het land van Ram….zoals beloofd is bijna waarheid, want de Veda gebruiken en ved mantras om de inauguratie te doen is zeer verheven, ik ben trots wat dit betreft op het nieuw kabinet. Hopelijk houden ze zich daar ook aan…

Bad boy
maandag 27 juli 2020 15:00

Goede verwoord, ben het volkomen met je eens, aan de kant staan schreeuwen levert het land niets op,als hij zo een goede econoom is dan zou hij niet aan de kant staan te ouwe hoeren.

Meril Ashraf Daan
vrijdag 31 juli 2020 13:34

Telting was geen econoom ,mr goed gedaan

Clarence
zaterdag 1 augustus 2020 20:27

Mooi stuk van Christa Sluisdom. Ook een leuke en gemakkelijke hint: “En als één van de schandalen u is ontgaan, kunt u terecht bij de eerste klas roddelaar meneer Google” Je kunt echt veel met behulp van Google vinden. Gewoon de vraag in het Nederlands of Engels intikken. bv: “hoe heet de minister van onderwijs van Suriname” Maar het kan ook zo: ” minister onderwijs Suriname ” Of: “Decembermoorden Suriname” enzv enzv Als er verwijzingen zijn naar Wikipedia moet je die zeker bekijken. Let op: Als het met een studie/onderzoeksopdracht te maken heeft dan moet je wel goed opletten dat… Lees verder »



Advertentie

column

Excellenties Santokhi en Brunswijk

Geplaatst

op

Chan Ronnie 3

Het moet nu eens afgelopen zijn met het inpikken van lands eigendommen door hoog betaalde schavuiten die op lands loonlijst staan.

Waar wacht de regering eigenlijk op om te handelen? Tot het haar gelegen uitkomt, tot het politiek correcte moment of tot het Onafhankelijkheidsplein met presidentieel paleis en al in handen blijkt te zijn van Winash Dinha of Balther Wouterse? Regering step your game up, anders ben je straks een regering van een volk van landlozen. Voor de duidelijkheid: de mensen die geen grond bezitten kunnen het dan ook niet meer krijgen want de rest van het land is onder crimineel/politieke vriendjes van de vorige regering verdeeld. Er is niets nieuws onder de zon zegt Prediker(Bijbelboek). Wat er is was er al en komt terug. Als we slapen ja! Deze dingen zijn vaker gebeurd in mega grote landen waar alle grond onder een kleine groep mensen was verdeeld. Grootgrondbezitters worden ze genoemd. Gaat er een lichtje branden? Of denken we dat zoiets ons niet kan overkomen? Wel, dan heb ik nieuws voor u. Het gebeurt onder onze neus! Meer dan honderdduizend hectaren grond is uitgegeven aan een handjevol personen in het district Sipaliwini, in de Cultuurtuin en de Palmentuin.

Deze nieuwe regering waarop wij na God, al onze hoop hebben gesteld zal nu direct en onmiddellijk moeten optreden tegen de piraterij van de laag-bij-de-grondse hogere klasse. Er moet een wet komen die elke gronduitgifte van Cultureel Erfgoed en elke andere gronduitgifte boven de 2000 vierkante meter die in de afgelopen periode is uitgegeven, nietig verklaard. Daarna kan op basis van wat de voormalig eigenaar, huurder of concessiehouder verklaart en bewijst, worden besloten of het alsnog wordt toegewezen. Als het opnieuw wordt aangevraagd tenminste.

Laat deze nieuwe regering ons toch niet teleurstellen! De etterende wonden aan hoofd en hart (leiders en grond)van Suriname die door het hebzucht virus zijn ontstaan, zijn diep, groot, en ze stinken. Het mes moet er zonder pardon in anders gaan we dood in die film! Pardon, de trailer.

culturu.com – Christa Sluisdom

Lees verder

column

Lock him up!

Geplaatst

op

Img 75b4332c553d 1

Ook Lekhram Soerdjan heeft zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Nu hangt hij de vermoorde onschuld uit en verroert geen vin. Hij heeft zijn ambt misbruikt om anderen ( minstens 87 personen) en waarschijnlijk ook zichzelf te verrijken. Waarom geen aanklacht tegen hem? Door minstens 73.6299 hectare grond te verkopen heeft hij het Surinaamse volk bestolen.

Surinamers moeten dit soort praktijken aan de kaak stellen en de straat opgaan. Een instantie die de rol van “waakhond “ kan vervullen is hard nodig! We kunnen niet aan de kant staan en lijdzaam toezien dat dit allemaal gebeurt. Minister Asis Kumar Gayadin tevens Fractieleider van VHP liet weten dat “de wereld naar Suriname kijkt”.

Dat was voor hem de reden om door te pakken en exminister Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. We verwachten dezelfde alertheid wanneer het gaat om partijgenoten, familie en vrienden. Alle ogen zijn nu op Suriname gericht. Een ding is zeker aan die belangstelling hangt ook een prijskaartje. Wees daar maar van overtuigd!

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen