vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname’s populariteit als vakantiebestemming groeit na succesvolle Vakantiebeurs

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

De populariteit van Suriname als vakantiebestemming stijgt aanzienlijk, zo meldt Toerisme-directeur Rabin Boeddha na een succesvolle deelname aan de Vakantiebeurs in Utrecht, die plaatsvond van 10 tot en met 14 januari 2024. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), en nog 10 Surinaamse bedrijven waren aanwezig op het evenement.

Vergeleken met de Vakantiebeurs van 2023, registreerde de Surinaamse tent dit jaar een opmerkelijke toename van bezoekers. Boeddha benadrukte dat de eerste dag gericht was op business-to-business en media, terwijl de daaropvolgende dagen open waren voor het publiek. Tijdens de beurs werd actief ingezet op de promotie van natuurtoerisme en de Surinaamse cultuur, ondersteund door optredens en een populair culinair segment.

In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, werd tijdens de beurs informatie verstrekt over de PSA-ID-kaart voor Personen van Surinaamse afkomst, evenals de e-visum en e-toeristenkaart. Personen die in Suriname zijn geboren of waarvan een van de ouders of grootouders in Suriname is geboren, komen in aanmerking voor een PSA-ID-kaart die vijf jaar geldig is en toegang biedt tot het land gedurende deze periode.

De e-toeristenkaart vereist een eenmalige betaling van 25 euro bij elke binnenkomst in het land. Tevens werd informatie verstrekt over de e-visa, die van toepassing is op bepaalde landen. Volgens directeur Boeddha is de Nederlandse markt momenteel de grootste voor Suriname, met maar liefst 80% van de bezoekers die afkomstig zijn uit Nederland, zowel de diaspora als de lokale Nederlandse vakantiegangers.

Hij benadrukte dat Suriname de komende maanden zal deelnemen aan toerismebeurzen in de Verenigde Staten, met focus op Dallas en Los Angeles, evenals in Brussel en Vlaanderen. De toerismesector in Suriname blijft zich actief inzetten voor verdere groei en internationale aantrekkingskracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname's populariteit als vakantiebestemming groeit na succesvolle Vakantiebeurs