Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s politieke topper Misiekaba betuigt diepe spijt

Geplaatst

op

André Misiekaba.foto Nii

Politieke topper Andre Misiekaba betuigt diepe spijt aan de samenleving over bepaalde uitspraken die hij de afgelopen periode op politieke podia heeft gedaan en voor alle fouten die hij de afgelopen tijd als politicus heeft gemaakt. Hij vraagt de totale samenleving om vergeving en zegt dat hij God zal bidden en zijn uiterste best zal doen om in de toekomst bepaalde gedragingen na te laten.

Misiekaba is intussen gestart met het informeren van zijn achterban over zijn te nemen beslissingen. Eén van de opties die hij heeft is stoppen met de politiek, maar dat zou geen recht doen aan zijn Goddelijke roeping zegt Misiekaba. In zijn gesprek met Bouterse gaf hij aan, dat indien hij door gaat met de politiek, graag Brunswijk wilde ondersteunen. Het leiderschap dat deze in aanloop naar de verkiezingen en daarna heeft getoond vindt hij indrukwekkend. Misiekaba ziet in de ABOP in dit tijdsgewricht ook een speciale spruit, die ten voordele van Suriname tot volle wasdom moet worden gebracht. Hij wil graag zijn bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling hiervan. Dit gaf hij onder ander aan in gesprek met Bouterse. Hij vroeg Bouterse om hem te releasen en te zegenen waarop die dat letterlijk deed, vertelde Misiekaba.

Hij dankt de heren Brunswijk, Bee en alle andere ABOP ers die klaarstaan om hem te verwelkomen. Misiekaba weet dat er ook mensen in de ABOP en erbuiten zijn die daar niet zo positief tegenover staan. Hij zegt eerst wat rust te zullen nemen om zich te ontspannen en te bidden, maar ook om relevante gesprekken te voeren en om samen met zijn team na te gaan waar hij de samenleving het best kan dienen. – culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
woensdag 5 augustus 2020 16:38

My God! Een paarse rat blijft een paarse rat. Hij verandert niet in een andere kleur. Misbruik, gebruik en kontkruiperij. Arm volk van Suriname. Ik heb echt medelijden met jullie.

A/H
woensdag 5 augustus 2020 16:39

Hij is niet betrouwbaar, als mens wil je hem vergeven maar je kent zijn bedoelingen niet. Wie in hem een Messie ziet moet dat eerst ondervinden

M. Ghiraw
woensdag 5 augustus 2020 16:41

Is hij wel te vertrouwen ? Je mag nog zoveel zeggen, maar wie zegt dat dit welgemeend is. Hij wist wel waar ze mee bezig waren met de NDP ! Mij lijkt, dat hij wel een excuus verzint om verder te kunnen gaan

Vijay
woensdag 5 augustus 2020 16:56

Dit is lariekoek wat Misi – Kaba verteld. Al die jaren heeft hij geen rekening gehouden met z’n goddelijke roeping. Op de politieke podia heeft hij op verschillende momenten gezegd, na gado pot wie dja en na gado ow power onoe. Sprak de duivel toen of was hij echt bezeten door een of ander bovenaardse afgoddelijk wezens. Misikaba, kaba nanga joke yere. Tak gewoon, Bordo heeft je omgekocht. Want voor jullie is geld gelijk aan God. Kaba yere. Kan je je voorstellen, een ondervoorzitter en voorzitter in spee verlaat de partij. ‘t kan niet door m’n keel. Of je wilt… Lees verder »

De waarheid
woensdag 5 augustus 2020 17:44

Hij noemt God een paar keer, Bouterse wilde ook opeens Christen worden toen hij in de problemen kwam.
Naam christenen zijn het maar God ziet het hard en zal ze ver van hem weg werpen.
Nu begint hij ook met bidden tot God.
Rust en bidden, ha ha, wie denkt hij te misleiden ?
Brunswijk misschien, want dat is nu niet bepaald de slimste in het land.
Dat daar mensen op gestemd hebben is toch wel heel bijzonder.
Wat voor figuren zullen dat dan zijn.

EEN SURINAMER
woensdag 5 augustus 2020 17:49

Ai baja! Tot mijn spijt is de VP is al een zielige vertoning en moet ik nog maar zien waar dit heen gaat. Ik hoop dat Pres niet alleen in zijn woorden daadkracht toont maar ook in zijn daden. God bless Suriname.

Bala
woensdag 5 augustus 2020 18:42

Lijkt wel een film een setup plan. Binnen komen en spioneren voor Bouterse. Nee ik zeg een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Indien ABOP hem wel verwelkomt ‘hoop ik dat de kiezers massaal ABOP straffen en naar de NPS overgaan . De kiezers hebben NDP de rug toegekeerd en ABOP gestemd in de hoop dat er verandering komt in het land. Geen NDP en misikaba is NDP. Goed dat we een vinger aan de pols houden en zien toe dat dit niet gaat gebeuren. Vraag het volk die ABOP gestemd heeft als ze dit goed keuren. ???… Lees verder »

Dagga
woensdag 5 augustus 2020 20:18

Niet de kiezers hebben abop gezet waar ze nu zijn, maar door het vervloekte kiesstelsel dat Suriname heeft zijn ze nu daar. Zoals vaak gezegd is het de abop dat aan de touwtjes trekt wat regeren betreft en niet de vhp. Vhp kon niet anders dan samen met abop en NPS de regering te vormen. Pl wordt in deze niet genoemd want ze hebben een zetel van abop gehad. Abop samen met dilip sardjoe hun geldschieter zullen straks de regeerlijnen uitzetten. En nu over dat ding dat de ndp verlaten heeft, Elke politieke partij die dit binnenhaald zal worden afgestraft… Lees verder »

Burgos
woensdag 5 augustus 2020 22:51

Ga je best doen door vismale te gaan helpen pakketten te delen

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Burgos
Boga
woensdag 5 augustus 2020 22:59

Wat een snelle shift..zo worden de kerkgangers voor de gek gehouden met zogenaamde vergeving…Al’s hij eerlijk is moet hij gewoon voor de komende 5 jaren aan de kant staan.

stanley westerborg
zaterdag 8 augustus 2020 02:05

Meneer Andre Misiekaba, vergeving kan. Verkoop al uw door de politiek verworvenheden in het openbaar en deel de opbrengst daarvan uit aan arme mensen die mede door uw afgang de diepte in zijn gestuurd. Misbruik de Naam van de Almachtige niet om uw lucratieve politiek leven te continueren. Door uw eigen uitspraken dat u door God bent geroepen om politiek te bedrijven roept u niets anders dan rampspoed af over uzelf. Het is gemakkelijk flink te hebben geprofiteerd van uw lidmaatschap van de partij om daarna spijt te betonen over wat is gezegd en gedaan. U bent de ongenaakbare geweest.… Lees verder »

Rama
zaterdag 8 augustus 2020 02:41

Wat koopt het volk met die zogenaamde spijtbetuiging van mi-sikie-ke-ba ??? Geen ene moer. Misbaksel was 1 v.d. paarse jokers die 10 jaren lang alles wat krom was aan het paarse wanbeleid heeft recht geluld. Hij is medeschuldig voor de huidige puinhoop waarin SU zich bevindt en hij moet daarvoor gaan boeten.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 08:20

Mie siekie keba, paarse rioolrat. Spijt???? Nee, je zoekt een vette salaris!! Oproerkraaier. Je bent en blijft een Boutist, leugenaar, dief. Niet te vertrouwen sakasaka snekie. Verstand van 1 hersencel.

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 13:25

Misikeba moet oprotten met zijn grote mond. Waar is zij beloofde Dubai? Hij heeft het volk mee helpen verarmen deze valse profeet. Hij heeft ook velen in dienst genomen die niets van waarde kunnen toevoegen als zogenaamde adviseur. van Ommeren kan haar dikke reet nieteens behoorlijk wassen. Haar gedrag is publiekelijk niet te pruimen gezien al haar filmpjes. Ook de tatoeages op haar lijf spreekt boekdelen. Zij geen voorbeeld voor onze jeugd. Al die wurgcontracten moeten geschrapt worden. Deze regering dient hoge kaders in dienst te nemen en geen geldverslindende nietsnutten. Hoop dat het goedkomt in ons land. Heropvoeden deze… Lees verder »

Mojah
maandag 10 augustus 2020 05:27

Deze hond zou zelf zn moeder verkopen om zn positie te behouden of versterken.

Als men met foute mensen begint zal men geen goed resultaat boeken…hij gebruikt zelfs de naam vd heer om er beter van te worden.
Dom van abop om deze verrader in te lijven…het zal de abop geen goed doen men zal aan populariteit gaan inboeten.

Ik zie precies hoe dit zal aflopen…de kans dat suriname economisch zou kunnen herstellen neemt met de dag af met verraders ad leiding.

Bouta had pedo meye
Brunswijk misikeba

Zwartje
maandag 10 augustus 2020 06:28

Als dit Misbaksel in de regering komt wil ik absoluut geen nieuws van SU meer horen en lezen. Ook niet van culturu.com.. Het zal sowieso fout gaan. Ik zal Surinamers nooit begrijpen. Dus dan hou ik er mee op. Meneer Santokhi en Brunswick, Bouterse had dan beter president kunnen blijven. Jullie halen het Trojaanse paard binnen. Succes. Ik ben dan klaar met SU.

Bravo84
maandag 10 augustus 2020 17:07

De eerste stap meneer Misiekaba is goed. Je fouten zien, erkennen en excuses aanbieden aan het volk.

Ik denk dat Meneer Ronnie Brunswijk nog wat van u kunt leren.

Zijn excuses aanbieden aan de 12 militairen die hij met geweld gegijzeld had in 1986 te Commewijne.

En zijn verantwoordelijkheid nemen.
Aangeven waar de 12 krijgsgevangenen van u zijn.
Wat zijn de status van de 12 krijgsgevangenen.

Durft u zo eerlijk te zijn als de heer Misiekaba.

De waarheid
dinsdag 11 augustus 2020 19:52

Sto met God hier bij te halen. het is een schande dat je die naam durft te noemen. Gewoon weg blijven nu, je hebt laten zien wie je bent. Neem je verlies en ga ergens werken. Onbegrijpenlijk dat de ABOP zo een verliezer en onbetrouwbaar persoon nog wil hebben. Daar gaan we straks weer met een persoon in de partij waarvan je weet dat hij niet deugt. Laat de partij zo en gooi er niet weer een rotte appel in. Zonder hem gaat het allemaal wel goed. Brunswijk ook al ben je niet de slimste, je kan toch op je… Lees verder »

Nolobieleemang
vrijdag 14 augustus 2020 14:28

“Andre Misiekaba betuigt diepe spijt aan de samenleving over bepaalde uitspraken die hij de afgelopen periode op politieke podia heeft gedaan en voor alle fouten die hij de afgelopen tijd als politicus heeft gemaakt” Dit soort uitspraken doen Amerikaanse, Nederlandse en andere geflopte/corrupte politici ook nadat ze zijn gepakt op leugens, fraude en wetsovertredingen. In het begin ontkennen ze altijd heftig alle beschuldigingen. Als er daarna bewijs op bewijs wordt aangevoerd is zo’n leugenaar ineens zwaar gelovig geworden en komen de spijtbetuiging en krokodille tranen uit alle holen en gaten van zo’n drol in mensen gedaante. Keer op keer hoor… Lees verder »

Nolobieleemang
vrijdag 14 augustus 2020 14:32

Maar sinds 2010. Misiebaka heeft sinds 2010 zijn broodheer Bouterse helpen liegen, bedriegen tegen de bevolking en hem bijgestaan om het land Suriname leeg te roven. In die periode had Misiebaka de ABOB en de BEP als idioten afgeschilderd. Als de BEP toch in zijn leugenachtige Judas smoel trapt dan is dat van een domheid die ik niet kan bevatten. Misiebaka kan beweren God om vergeving te vragen voor zijn zonden, maar zijn smoel straalt constant onbetrouwbaarheid-leugens-bedrog uit. Er lopen een hoop leugenaars zonder een greintje ethiek en moraal in hun body ( Misiekaba, Bouterse, Hoefdraad, Adhin, Reshma Mangre …. etc )… Lees verder »Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen