Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s parlementariër Cedric van Samson niet content met personen benoemd in raden van commissarissen

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 16 At 17.09.06

Over de laatstelijk gepleegde benoemingen van personen in de verschillende raden van commissarissen, geeft VHP-parlementariër Cedric van Samson, de benoemingen niet te accepteren omdat velen onder de benoemden, niet beschikken over voldoende kennis en ervaring. Verder benadrukt hij het feit dat velen het niet eens met de benoeming van personen die onder de regering Bouterse, al een dergelijke positie hadden.

Volgens Van Samson was het nimmer de bedoeling om samen te werken met mensen, die het land de afgelopen jaren naar de verdoemenis hebben gebracht.
“Hoe kan iemand als Andy Rusland, terugkomen in de RvC?”, vraagt Van Samson zich af. Het is dan logisch dat Viren Ajodhia, uit de RvC van de EBS stapt. Omdat Ajodhia rijk is aan expertise en ook een eerlijk mens is, gaat hij nimmer met deze man kunnen samenwerken”, merkt de VHP-er op.

“Ook kan Clyde Cairo geen zitting nemen in de RvC van de SLM, gezien hij niets heeft betekend voor de SLM”, zegt Van Samson. Hij zegt dat indien zaken onveranderd blijven, hij bij de eerstvolgende openbare vergadering van het parlement, kenbaar zal maken dat deze benoemingen niet door de beugel kunnen. “Houd toch op”, vermaand hij.

De parlementariër geeft verder aan, “we hebben een sterke verkiezingscampagne gevoerd, waarbij we door deze zelfde mensen gedwarsboomd werden. Hoe kunnen we dan met ze in zee? Dezelfde Mike Nerkust die nu als districtscommissaris beëdigd wenst te worden, bedreigde ons, dat we niet mochten protesteren. Dus dit moet aangepakt worden”, aldus Van Samson.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mai tjo
zondag 16 augustus 2020 21:31

Wat doe je bij vhp je bent gebruikt en nu ben je hun slaaf. Kont je likken. VHP werkt met NDP vlucht naar een echte partij die eerlijk en oprecht is

Carl
zondag 16 augustus 2020 21:35

Het zou van weinig realiteitszin getuigen te verwachten dat na de laatst gehouden verkiezingen alle oude onwenselijke gewoonten in één keer zouden verdwijnen. En toch zijn er een aantal waarvan je zou hopen dat die acuut plaats zouden maken voor het beloofde nieuwe. Afrekenen met corruptie enz. Nieuw is wel dat een politicus zijn kiezers nu al voorhoudt hoe mooi het zou zijn dat iemand uit hun midden, lees hij en alleen hij, president zou worden. Hoe hard kan het gaan als je maar net de kiezer hebt beloofd je als VP te willen inzetten voor land en volk. Het… Lees verder »

Kwasi
zondag 16 augustus 2020 22:02

Goed zo meneer van Samsom. Moet niet gepikt worden dat oneerlijke ondeskundige mensen in die raden komen.
Oorzaak is Zijne Excellentie VP. Die moet zich niet laten misbruiken door die paarse NDP ratten. Zelfs leden van ABOP vinden niet goed wat hij doet. Maar ZE VP regeert als een dictator in ABOP.
Blijf goed op VP letten, dat hij beloften aan het volk nakomt en zijn hoofd niet weg laat brengen door paarse ratten.

Mr.Smith
zondag 16 augustus 2020 22:14

Voordeel moet je delen. Wat voor voordeel haal je hieruit.? Suriname moet vooruit door kritisch te zijn
Controller is geen daad van vijandschap. Succes

ramharak.w.c
zondag 16 augustus 2020 22:23

Ja ,Ja.meneer Samson. U heeft gelijk vind ik. Er zijn al velen d.n.a leden,die een eerlijke beleid gaan voeren en u bent 1 van ze.Na wat de paarse ratten met als hoofd Rat Desie Bouta aangericht hebben. Alleen in het d.n.a. kan het weer normaal worden,er moeten goede wetten gemaakt worden. Er is veel gebeurd in die paar weken en veel is gaande. Het was te verwachten,dat meneer Desie zijn macht nog zal proberen te gebruiken, eerlijk gezegd kan de V.P. meneer Brunswijk, hij heeft volgens mij problemen om echt een eerlijke en goede toekomst voor zich zelve en voor… Lees verder »

Kwasi
maandag 17 augustus 2020 18:08

VP zit in de zak van NDP (is hij betaald hiervoor of doet hij het gratis? U mag het zeggen) en behartigt hun belangen. En hun zijn niet de gewone NDPers maar mannen met geld die nooit genoeg lijken te hebben en lak hebben aan het volk.
VHP en delen van ABOP willen hieraan niet meedoen . Afwachten hoe het opgelost gaat worden. Gelukkig houdt Assemblee de boel in de gaten. Heel heel jammer dat VP zijn beloften aan het volk heeft gebroken en het volk heeft misleid met zijn verhaal over afkomst. Gaat alleen om geld.

Kiran
dinsdag 25 augustus 2020 16:33

“Mai tjo” vraagt wat Van Samson bij de VHP doet.
Hoezo Maitjo ? Is Van Samson voor jou te zwart om de VHP te mogen vertegenwoordigen ? Met alleen Hindoestanen in de VHP zou de VHP nu niet zoveel zetels hebben gehaald. Santohki heeft dat goed gezien.
Wij in Suriname hebben elkaar nodig om ongedierte zoals Bouterse, Hoefdraad, Ferrier van Trigt, Jeniffer Simons, Sardjoe etc etc etc het hoofd te kunnen bieden.
Dus niet zeuren. Van Samson is zeer competent en weet wie de cruciale, en vakkundige mensen in Suriname zijn.

Kronto
dinsdag 25 augustus 2020 17:29

Viren Ajodhia had de RvC van de EBS moeten zitten. Deze man is een energie deskundige met veel expertische. Deze man zou niet alléén RVC lid bij de EBS moeten zijn maar ook door de regering op pad moeten worden gestuurd om mogelijkheden van efficiënt energie winning en gebruik aan te boren. Natuurlijk moet je hem niet met een onbeperkt budget op pad sturen. Dat is de kat op het spek binden. Niemand zal zoveel verleiding kunnen weerstaan. Wat bezield Brunswijk om pakro Andy Rusland en de andere gifkikkers aan te houden? Wordt Brunswijk door Andy pandy gechanteerd? Ronnie gedraagt… Lees verder »Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen