Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s nieuwste TVprogramma: ECONOTORI

Geplaatst

op

Ves

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zal vandaag maandag 14 september  in een live uitzending op STVS de economische perikelen waarin Suriname zich bevindt bespreken. Daaronder vallen de moordende prijzen in de winkels die de gehele samenleving bezighouden en de aangekondigde unificatie van de wisselkoers wat inhoudt dat de verschillende wisselkoersen zoals de Centrale Bankkoers, de cambiokoers en de straatkoers binnenkort worden vervangen door één flexibele wisselkoers.

De ministers Armand Achaibersing van Financiën en Saskia Walden van Economische Zaken zullen vragen uit de samenleving beantwoorden. Tevens zullen de voorzitters van de VSB Bryan Renten en van C-47 Robby Berenstein, elk vanuit hun invalshoek, het belang en de effecten van een uniforme wisselkoers bespreken en de vragen die er bij het publiek leven beantwoorden. Er zal uitgelegd worden wat dit alles precies inhoud en wat de effecten zullen zijn voor de bevolking.

De VES wil met dit TV-voorlichtingsprogramma’s de burgerij meer betrekken bij actuele economische vraagstukken. Onder  de naam Econotori wordt de ophanden zijnde unificatie van de wisselkoers op maandag 14 september a.s. live via STVS en Pipel TV uitgezonden om 20.00 uur. De uitzending wordt live gestreamd op de VES-kanalen op Facebook en YouTube, waardoor huiskamer vragen kunnen worden meegenomen.

culturu.com

 

 

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ramta
maandag 14 september 2020 17:30

Goed zo hoort het stvs iedereen kan het zien. Goed idee net Nederland nieuwsuurAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen