Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s minister van Openbare Werken kreeg rondleiding te Weg naar Zee

Geplaatst

op

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) kreeg van de hydroloog professor Sieuwnath Naipal, op woensdagmiddag een rondleiding te weg naar zee. De bedoeling was om de minister informatie te verschaffen, aangaande de activiteiten welke onder leiding van de professor aldaar worden ontplooid.

Het land kampt reeds geruime tijd met het probleem van afkalving van de kust. De inspanningen van Naipal blijken gelukkigerwijs toch wel het gewenste resultaat te bieden, namelijk landaanwinst. Hierover is de minister breedvoerig op de hoogte gebracht door professor Naipal.
In het weekend was er springvloed met als gevolg overstroming en vernieling van de aanplanten van de bewoners ter plaatse. De bewoners zoeken daarom naar een duurzame oplossing. De Openbare Werken minister is voorstander van de aanleg van een ‘grijsgroene’ dijk te Weg naar Zee. Deze natuurlijke dam moet dienen als oeverbescherming maar meer nog om landbouwarealen die langs de zee liggen te beschermen.-culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kara
vrijdag 25 september 2020 10:25

Heel mooi dat er mensen zijn die zich bezig houden met de opbouw van ons geliefd Suriname. En jammer zeg ik er gelijk bij…. Suriname had nu een rijk land moeten zijn als we de juiste mensen op de juiste plaats hadden zitten om het land op te bouwen. Succes aan de wel WillendenAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen