Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s Minister van Financiën & Planning kondigt verscherpte fiscale maatregelen aan

Geplaatst

op

Img 89fad1eafda0 1

Ten einde de financiële huishouding op orde te krijgen, zullen verscherpte fiscale maatregelen komen. Enkele van deze fiscale maatregelen zijn tijdens een spoed raadsvergadering goedgekeurd. Volgens Achaibersing komen er verlichtende maatregelen voor de onderste grens van de samenleving.

Het gaat volgens de bewindsman om alle maatregelen die tot doel hebben om de economie te reguleren. Het pakket aan vastgestelde maatregelen zal gefaseerd worden doorgevoerd.
Achaibersing herhaalde de woorden van president Chan Santokhi namelijk “De breedste schouders moeten een steentje bijdragen”, doelende op de solidariteitsheffing, welke deel is van het eerste traject van de belastingmaatregelen.

Het is volgens de minister noodzakelijk om de financiële huishouding gezond te maken, doch de lage inkomens worden ontzien van de maatregelen. Deze groep krijgt incentives om te komen uit de crisis waarin zij zitten.
De Financiën-minister kondigt de installatie aan van een projectteam, welke zal bestaan uit toppers van de Dienst der Belastingen. In dit verband praat hij de komende week met de directeur van de Belastingdienst, Armand Zunder.

Omdat communicatie belangrijk is bij de uitvoering van het pakket, zal er uitleg komen over de maatregelen in verschillende talen. De consequenties en de redenen voor de maatregelen zullen naar de samenleving worden gecommuniceerd.

Volgens Achaibersing is solidariteitsheffing niet nieuw. Tijdens andere regeerperioden is het reeds toegepast en “het heeft geholpen.” De hoogste belastingschijven worden extra belast, terwijl de solidariteit vanuit de overheid naar de zwakste groepen zich vertaalt in incentives.

Culturu.com—Ferdinand Louis

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
zondag 26 juli 2020 09:10

Beter geschoold,ONDERRICHT persoon aanstellen al directeur,en niet iemand laten aanzitten dat vanwege het niet doorgaan als governor en hier geplaatst is van de ene op de andere dag als zoethoudertje.

Dagga
zondag 26 juli 2020 09:17

Oude en nieuwe dna leden ,ministers, directeuren en adviseurs maar na verloop van hun diensttijd maar 6 maanden langer uitbetalen en niet levenslang,ga toch werken.
Dna-leden die ook nog een bezoldiging opstrijken van hun diensttak terwijl ze jaren niets doen, voorbeeld Aziz gajadien deze strijkt al 10 of meer jaren en salaris op voor niets doen.

Tiktok
zondag 26 juli 2020 12:49

Achaibersing herhaalde de woorden van president Chan Santokhi namelijk “De breedste schouders moeten een steentje bijdragen”.Daarbij, doelende op de solidariteitsheffing. De vorige week nog zeiden miljonairs als Bill Gates (Microsoft) en Warren Edward Buffett (belegger) er geen problemen mee te hebben dat ze door de belastingdienst in de VS naar verhouding hoger worden aangeslagen. Dit was i.v.m. de grote werkeloosheid die door Covid-19 wordt veroorzaakt. De VS regering moet daardoor met grote tegenzin extra financiële steun aan de bevolking geven. Goed idee van Santokhi. “Volgens Achaibersing is solidariteitsheffing niet nieuw. Tijdens andere regeerperioden is het reeds toegepast en “het heeft… Lees verder »

Tiktok
zondag 26 juli 2020 12:52

De tweede keer toen hij in 1996 van Wijdenbosch overnam.
Telting van de CBvS had mooie reserves aan geld opgebouwd. Wijdenbosch stopte dat allemaal in combinatie met een buitenlandse lening in de bouw van de brug die hij naar zichzelf vernoemde.
En tussen 2010 en 2020 ging de halve gare poeder snuiver Diediebrie Stront en zijn drollen bende er ook nog een keer overheen.
Dus er is niks anders te doen dan weer die tijdelijke heffingskortingen in te voeren.

soesila
zondag 26 juli 2020 20:22

Let op. Als de rijksten het land ontvluchten omdat ze meer moeten bijdragen ben je verder van huis. IK zou aan erfbelasting werken….geen inkomstenbelasting verhogen maar mensen met grote stukken grond moeten ook meer kunnen opbrengen. Het grondbezit moet tegengegaan worden. Mensen die zich grond toegeeigent hebben worden zo toch gepakt. Daarnaast heeft iedereen recht op een stukje grond, velen alleen om te wonen dus 100 vierkante meter per gezin…..dit probleem moet echt als eerste aangepakt worden. De armsten grondbezit toejuichen en gratis geven en de rijken belasten voor grond dat meer dan 100 vierkante meter bedraagt zou een middel… Lees verder »Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen