Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s minister van Buitenlandse Zaken houdt bespreking met Honorair Consuls

Geplaatst

op

Meeting Met Hcs 1 768x512

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, heeft een werkbespreking gevoerd met de eerste groep van Honorair Consuls (HC’s) gevestigd in Suriname. Deze werkbespreking vond plaats op dinsdag 8 september 2020.

Aanwezig waren HC’s van Noorwegen, Dhr. Marcel Meyer; Barbados, Dhr. Robert H. Power; Canada, Dhr. Patrick Healy; Chili, Dhr. Felix Chan Pin Jin; Engeland, Dhr. James Healy; Finland, Mw. Warsha S. Torilal-Sardjoe; Jamaica, Dhr. Joseph Nouh Chaia; Japan, Dhr. Jayant Padarath; Oostenrijk, Mw. Janine N. den Hartog-Parisius en Tsjechië, Dhr. Steven Tjang-A-Sjin. Vanwege de COVID-19 maatregelen zijn voor de eerste bespreking 10 van de 30 HC’s uitgenodigd, waarna in 2 ontmoetingen de overige HC’s zullen worden ontvangen.

Het doel van de bespreking was enerzijds de relaties tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de HC’s te intensiveren en anderzijds deze nauwer te betrekken bij het leveren van een bijdrage aan de verdere verdieping van de bilaterale relaties met de landen, die zij vertegenwoordigen. Hiermede wil het ministerie zorgdragen voor een geïntegreerde inspanning bij de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de regering.

De minister heeft de HC’s geïnformeerd over de nieuwe inzichten van het buitenlands beleid, waarbij de belangrijkste uitgangspunten zijn het Surinaams belang en het presenteren van Suriname als een democratische rechtstaat, met inachtneming van de internationale waarden en principes van goed bestuur en de bescherming en waarborging van mensenrechten.

Tevens is aangegeven dat met de uitbreiding van de taken van het ministerie door toevoeging van twee directoraten, te weten International Business en Internationale Samenwerking, beoogd wordt om investeringen aan te trekken en handelsmogelijkheden te bevorderen, en om middels internationale samenwerking concrete sectoren te ondersteunen om zich verder te kunnen ontwikkelen en de productie te kunnen verhogen.

In dit kader is er een beroep gedaan op de HC’s om ook een bijzondere bijdrage te leveren om diverse geïdentificeerde samenwerkingsgebieden met de landen die zij vertegenwoordigen te versterken en om ook een concrete bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname op het gebied van onder andere het tegengaan van COVID-19, armoedebestrijding en aanpak van de financieel-economische crisis.

Na de toezeggingen voor ondersteuning door de HC’s zijn er afspraken gemaakt en besluiten genomen over het houden van regelmatig werkoverleg en voorstellen gedaan voor een verder plan van aanpak. – 

culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen