Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s interne opsporing van Gillmore Hoefdraad nog een stap verder gezet

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 11 At 08.35.08

Bij de politie heeft de nu ex-financiën minister, Gillmore Hoefdraad de status van verdachte gekregen. Met de opsporing welke is aangevraagd door de afdeling “Anti-corruptie unit van het Korps Politie Suriname”, is een stap vooruit gezet in deze strafzaak.

Verklaringen afgelegd door onder andere oud-governor van de Centrale bank van Suriname (Cbvs), Robert-Gray van Trikt tesamen met zijn zakenpartner Ashween Angoe en ook de verklaringen van Faranaz Hausil (directeur Legal, Compliance & International Affairs) bij de Centrale Bank van Suriname, wezen op de mogelijke betrokkenheid van Hoefdraad.

Hoefdraad wordt verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Moneylaundring, ambtsverduistering en oplichting. Na de inwilliging van de vordering voor de in staat van beschuldiging stelling van Hoefdraad, volgt zijn aanhouding.

Daar de verdachte reeds geruime tijd onvindbaar is, is formeel namens de Procureur Generaal, zijn opsporing gelast door de afdeling Anti-corruptie unit.

Over waar Hoefdraad zich vanaf hij onbereikbaar en onvindbaar is, bestaat er geen duidelijke aanwijzing. Volgens zijn advocaten moet hij zich in Suriname bevinden, terwijl er niet zo lang terug sprake was van dat hij in buurland Guyana is gesignaleerd.
Zou Hoefdraad onvindbaar blijven, zal ook een internationale opsporing via Interpol worden gelast.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
dinsdag 11 augustus 2020 10:14

Oppakken die Boef. Ook al zetten jullie Interpol op. Al het gestolen geld moet terug. Daarna Adhin, Bouta en Abrahams. Al het goud en geld terug!!!

Bravo84
dinsdag 11 augustus 2020 10:50

Met een maat meten AUB

Niet vergeten Bouterse, over de december moorden.

Brunswijk, 12 militairen die hij gegijzeld had en spoorloos is verdwenen.
Niemand weet waar ze zijn.

Transparant
dinsdag 11 augustus 2020 13:38

Laat je niet voor de gek houden mensen, hij krijgt bescherming van het kliekje die weet dat ze de Bak in gaan als hij zijn mond open doet. Pe a moni deh????? Op buiten landse rekeningen! Deze mannen moeten niet praten maar doen! Alle gelden gestort in een bepaalde periode zijn fraudeus. Het is toch gemakkelijk na te trekken, deng mang e wroko nanga buitenland toch! Pffffff minder praten en veel doen!!!!!

Henna
dinsdag 11 augustus 2020 14:11

Zwitserland heeft een bank waar ze vroeger belasting vrij konden storten. Maar nu. De Kaaimaneilanden of Caymaneilanden , daar zetten de mensen nu hun miljoenen op de bank. zijn vooral bekend als een van de belangrijkste belastingparadijzen ter wereld

haila laat zijn lat zien.
dinsdag 11 augustus 2020 14:16

hoefdraad ? tegenwoordig heet dat toch hoefdraadloos ? hoefje, wel ff met de tijd meegaan, hoor ?

Rama
donderdag 13 augustus 2020 01:41

Boefdraad is op de vlucht en houdt zich schuil d.w.z. dat hij NIET onschuldig is.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen