Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s Ex-President ontkracht aantijgingen Ex-DNA voorzitter

Geplaatst

op

Img De42d60af398 1

Kort voor het vertrek van regering Bouterse-Adhin, werd minister Soerdjan door Bouterse de wacht aangezegd.
Soerdjan zwaaide de scepter op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (ROGB). De leiding op ROGB werd daarna de verantwoordelijkheid van de toenmalige minister van Binnenlandsezaken, Noersalim.

Enkele dagen terug kwam aan het licht dat ex-minister Noersalim, twee dagen voor zijn vertrek gronden heeft toegewezen aan een aantal personen. Ook kwam aan het licht dat enkele van de bevoorrechte personen familie zijn van Noersalim. De uitgegeven terreinen maken deel uit van de Cultuurtuin. Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, is belast met het beheer over de Cultuurtuin.

Nadat de zaak door milieu-activisten aan het rollen werd gebracht, kwam Jenny Simons met een verklaring uit.
Simons, Ex-DNA voorzitter gaf aan dat uitgifte van de Cultuurtuin begonnen is in de tijd van President Venetiaan. Ze zegt vanaf toen al te hebben gewaarschuwd voor het verkavelen van de Cultuurtuin.

Ex-President Venetiaan is om een reactie gevraagd tegenover de pers, hij zegt dat de aantijgingen van Simons niet kloppen. Venetiaan sprak de hoop uit dat Simons haar bewering kan hard maken met documenten. Zou dat niet het geval zijn, verwacht de heer Venetiaan wel rectificatie. Volgens Venetiaan is er een duidelijk verschil tussen grond aan de Cultuurtuinlaan en de Cultuurtuin.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
suraya
maandag 20 juli 2020 11:09

Terugvorderen..Het volk moet eerst aan de beurt ,mensen die ook sinds regering venetiaan op een stukje kavel wachten en dan gaan de boeven nog door met plunderen..schande

Laatst bewerkt op 18 dagen geleden door suraya
Tamara
maandag 20 juli 2020 13:09

Door naar de ander te wijzen denkt Jenny Simons deze misdaad van háár NDP regering te bagatelliseren.
Simons, neem je verantwoordelijkheid en keur deze misdaad af zonder eerst te wijzen naar de ander.
Het is afschuwelijk wat Noersalim gedaan heeft. Wat een laf zootje bijelkaar. Nog meer degenen die erbij betrokken waren en er van af wisten en hun mond hebben gehouden.

Lunes Armand
maandag 20 juli 2020 22:17

Ik verwacht dat er nog meer en ergere zaken boven water zullen komen drijven. laten wij ons stevig vast zetten in onze stoel. Hopelijk dat zaken terug gedraait kunnen worden of dat er schuldigen berecht worden. Waar mogelijk moeten materialen/geld terug gehaald worden. De ex DNA voorzitter heeft weet van vele malversaties, maar begint nu al zaken op de schouder van de regering venetiaan te zetten om het accent te verleggen. Documenten zullen moeten uitwijzen wat wat is. We’re living in a show me world. Documenten zullen uitwijzen wat voor puinhoop er werkelijk is achter gelaten. Hopelijk dat zij geen… Lees verder »

sandra
zaterdag 25 juli 2020 14:02

Jenny Simons is vals en gluiperig bezig. Alle valse aantijgingen van haar aan Venetiaan en de huidige regering werden allemaal stuk voor stuk ontzenuwd.
Als voormalig assemblee voorzitter was zij oneerlijk, ongeloofwaardig, manipulatief bezig. De bevolking werd keer op keer van alles voorgelogen door Jenny Simons. Dat hadden de mensen toen al door. Dus haar nieuwe slappe leugens hebben wij ook nu door.

Lucinda
zondag 26 juli 2020 20:33

Jenny Simons had nooit in de dna mogen plaats nemen als voorzitster. Deze vrouw is zich tot op heden niet van bewust hoeveel schade zij heeft aangericht tijdens haar voorzitterschap met haar paars hersenen. Hoefdraad heeft zij ook de vrije hand geven om te roven en te stelen tot de laatste dag van de ndp.Als vrouw heeft zij dle vrouwen, moeders, oma’s diep teleurgesteld. Zij wist wat zich afspeelde met de 100 buitenlandse leningen en liet Hoefdraad zjj gang gaan. Niks Venitiaan want die heeft genoeg geld in het laadje gelaten en Jenny Simons en haar corrupte ndp dievenbende hebben… Lees verder »

Kumar
donderdag 30 juli 2020 15:00

mevrouw Simons,
Met betrekking tot uw aantijging naar Venetiaan e.a.
u wilt dus zeggen: als zij het hebben gedaan, waarom wij niet!
Trouwens u zou beter moeten weten: zeg niets wat u niet goed heeft geverifieerd

George
donderdag 30 juli 2020 15:24

Ik zou haar niet vertrouwen als mijn arts. Zou bang zijn dat ze geld zou willen als ze medicijnen verkoopt geen geld geen medicijn geld dollars USD ja dan mag je een tabletAdvertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen