Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s Assemblee-Voorzitter Marinus Bee geeft brief aan Procureur-Generaal

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 22 At 09.40.01

De huidige voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee geeft per brief antwoord aan de Procureur-Generaal (pg) Roy Baidjnath Panday, over het besluit dat het vorig college genomen had over de vordering om de nu Ex-Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in staat van beschuldiging te stellen. Daarmee is nu de eerste vordering formeel afgesloten.

De DNA ontving ook van de PG een tweede verzoek waarop Bee aangeeft dat hij zal afstemmen met de griffier wanneer de huishoudelijke vergadering wordt uitgeschreven. In de huishoudelijke vergadering wordt het besluit genomen over de verdere procedure. Welke de datum van deze vergadering wordt, kan de Assembleevoorzitter nog niet zeggen. Hij geeft aan dat het om een nieuwe vordering gaat en dat die in elk geval op de agenda geplaatst zal worden.

Als Hoefdraad in staat van beschuldiging wordt gesteld, kan tegen hem het gerechtelijk vooronderzoek plaatsvinden. Alleen dan kan aan het licht komen wat zich precies heeft afgespeeld bij de Centrale Bank.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frantz
woensdag 22 juli 2020 16:05

Waarom krijgen we niet meteen te horen wat de aanklacht is tegen Hoefdraad? Heeft van Trikt tot nu toe geen verklaring afgelegd ? Wat is de officiele aanklacht tegen van Trikt. Die man is al maanden in hechtenis. Waarom wordt Bouterse en alle commissarissen niet gehoord ? Het gaat er allemaal zo geheimzinnig aan toe. Meneer Panday meer openheid graag.

Daan
woensdag 22 juli 2020 16:33

Hopelijk achterhalen ze ook, waar de honderde miljoenen euro’s naar toe zijn gegaan. Chotelal ook verhoren. Het waren gewoon boeven en rovers de afgelopen 10 jaren mbv Jenny Simons en misiekaba, Abdul en anderen. Die dokken nu, laat hoefdraad praten, dan zal ook DDB worden verdacht.

Bianca
woensdag 22 juli 2020 17:45

Ik ben alvast blij dat er wederom een verzoek is ingediend. Mijn wens is alleen dat deze nieuwe coalitie ervoor zorgdraagt dat Hoefdraad vervolg kan worden. En wie er allemaal schuldig en medeplichtig bij is, laat ik aan de rechterlijke macht over.

Frantz
woensdag 22 juli 2020 18:53

In de huidige dream team is er geen econoom. Ramdin heeft het goed gedaan bij Asuria,maar heeft geen ervaring om te onderhandelen met echte economen.

stanley westerborg
woensdag 22 juli 2020 20:29

Wat ik niet snap, is de traagheid in deze kwestie. Wat is er intussen bekend geworden over de mogelijke malversaties bij de CBvS? Als dit het tempo blijft zal deze hele affaire aan het einde van deze regeerperiode nog onvoltooid zijn.

Rama
donderdag 23 juli 2020 00:34

Lock boefdraad up.

ramharak.w.c
donderdag 23 juli 2020 12:48

Ik ben blij dat er toch gecommuniceerd word over ex minister Hoefdraad.Het zal niet makkelijk zijn,om deze affaire te onderzoeken. Maar ik denk en hoopt dat Suriname op de goeie weg is.

Bad boy
maandag 27 juli 2020 15:22

Hij moet gewoon achter slot en grendel, geen medelijden met die arrogante kwast, die dacht dat hij God was en kon doen wat hij wilde,wel waar zijn al die beschermers van hem gebleven, wat zij DDB van Boefdraad heeft dat hele argument van de PG de grond ingeboord, deze man moet echt voor alles opdraaien waarin hij dat land heeft gestort, die man is nooit van zijn leven econoom geweest, hij werkte gewoon als klerk of bankemployee op een bank in de USA, vuile oplichters allemaal.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen