Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinamers zullen voortaan SRD 5 betalen voor een stadsrit

Geplaatst

op

Bussen In Suriname

In Suriname zullen burgers die gebruik maken van het openbaar vervoer voortaan SRD 5 betalen voor een stadsrit. Eerder was het tarief gesteld op SRD 1.85. De minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana heeft vandaag overeenstemming bereikt. Al gehele tijd werden er gesprekken gevoerd met de sector.

Er zullen enkele regels worden aangepast. Hierna mogen de bussen weer volop gaan rijden. Vanwege de vele achterstanden die de overheid had ten aanzien van de maandelijkse subisidie is er afgesproken dat er nu een marktconforme prijs zal worden gehanteerd. Het protocol voor het openbaar vervoer is momenteel af. –Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Billie
maandag 14 september 2020 22:59

Hoe zit het met de veiligheid van de passagiers?
Mond-neuskapjes opzetten?
Veilige zitafstand in de bus ?
Hoeveel passagiers per lijnbus?
Handcleaner voor het instappen?
Bussen worden bij de eindhalte gereinigd?

Stadsrit is ?
Waterkant – blauwgrond?
Parbo – kwatta?
Centrale markt – tourtonne?

Geen stadsrit is ?
Parbo – lelydorp ?
Parbo – meerzorg?
????

Wij willen meer duidelijkheid.

Boudjie
dinsdag 15 september 2020 06:44

5 SRD dan weet ik niet waar ik het gaat dieken . Ik moet elke dag naar me werk. Ik moet 19 haltes. 5 SRD. De ander passagier rijd tot eind halte 30 haltes ook 5 SRD IS NIET EERLIJK.
Gaan en komen is 10 SRD. Laat 20 werk dagen per maand is 200 SRD aan bus kosten. Wie moet dat betalen? IK.
Het volk schijt.

Vrouw Wiesje
woensdag 16 september 2020 03:57

Die chauffeur moet toch ook eten. Gun ze ook watAdvertentie

Suriname

Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname heeft nieuwe leiding

Geplaatst

op

Nieuwe Okb Leden

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in Suriname wordt vanaf vandaag geleid door Sheikh-Alibaks Samseerali. Hij heeft overgenomen van Jennifer van Dijk-Silos. Ook de overige leden zijn geïnstalleerd door president Chan Santokhi. Het staatshoofd legde de nadruk op de taak van het bureau als bewaker van de integriteit van de democratie alsook de integriteit van het verkiezingsproces. Het OKB zal een belangrijke instelling blijven, die grondig toezicht zal houden op een richtig verloop van de verkiezingen en daarmee een van zijn belangrijke taken vervullen om de kiezers te beschermen.

President Santokhi zei dat er op wat incidenten na vlekkeloze verkiezingen zijn geweest in Suriname, wat mede een verdienste is van het OKB en de leden. Hij complimenteerde daarvoor de uitgetreden leden en gewezen voorzitter van Dijk-Silos.  Volgens de president heeft Van Dijk-Silos er een bijzondere bijdrage aangeleverd dat er goede, eerlijke en transparante verkiezingen hebben plaatsgevonden.

De kiesregeling omvat een zorgvuldig vormgevend proces dat ertoe moet leiden dat de opvattingen van de kiezers zoveel mogelijk worden afgespiegeld in de verkiezingsuitslag. “Maar het verkiezingstraject zal uiteindelijk doelmatig kunnen zijn indien de bevolking voldoende vertrouwen heeft in dat traject. Dat betekent dat de verkiezingen moeten voldoen aan drie elementaire principes, namelijk vrije-, geheime- en eerlijke verkiezingen. Het OKB vervult op basis van deze drie principes een rol als onafhankelijke bewaker van de integriteit van het verkiezingstraject.

De overige leden zijn Ravin Soerdjbali (plaatsvervangend voorzitter), Sharma Lakisharan, Cecil Valies, Karel Hok-A-Hin, Reita Joemratie, Hendrik Jamaloodin, Stephanie Bram, Raj Jadnanansing, Paul Lank, Irma Dorinnie, Steven MacAndrew en Sonja Bron. De plaatsvervangende leden zijn Qi-Chun Zhang en Wendy Aminta. De secretaris is Anielkoemar Sewgobind.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wetgeving op natuurgenezing in Suriname noodzakelijk

Geplaatst

op

Natuurgeneesmiddelen. Beeld Stvs

Het ministerie van Volksgezondheid moet ernaartoe werken om natuurgenezers beter te accommoderen. Naast veiligheid van de patiënten gaat het ook om de garantie op goede gezondheidszorg. Het is belangrijk dat de totale samenleving op de hoogte is van de wetgeving en erkenning van de natuurgeneeswijze die nog moet komen. De regering is volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid van mening, dat de traditionele geneeskunde op korte termijn wel een plek zal krijgen binnen de gezondheidszorg.

President Chan Santokhi heeft aan de bewindsman de opdracht gegeven om te werken aan wet- en regelgeving om te kunnen inpassen in het gemengde systeem. Velen gaan naar de dokter. Echter weet de minister door zijn praktijkervaring als arts dat ook dat heel veel patiënten het niet vertellen, maar allerlei andere medicatie gebruiken. “Dit is op zicht niet slecht, maar we kunnen geen garantie geven dat het middel werkt. Waar moeten personen naartoe als zich calamiteiten voordoen.” Er zijn volgens de minister personen die vergiftigd worden door bijvoorbeeld middelen, die niet goed bereid zijn. Soms overlijden personen op mysterieuze wijze en de minister vraagt zich af waar nabestaanden dan terecht zijn.

De erkenningen die aan bepaalde natuurgenezers zijn gegeven zullen ingetrokken moeten worden, omdat er nog geen wetgeving bestaat voor deze groep personen. Binnen de wet moet aangegeven worden waarom de persoon de erkenning geniet als natuurgenezer. De natuurgenezer moet ook aan enkele criteria voldoen om zijn beroep succesvol uit te kunnen voeren. En om zeker te zijn als de natuurgeneesmiddelen werken op personen, moeten deze getest worden, zegt Ramadhin.

Hij merkt op dat hij iemand niet een diploma kan geven zonder dat die de nodige voorbereidingen heeft getroffen. “Met de erkenning van natuurgenezers begeven wij ons op glad ijs als er nog geen wetgeving is,” stelt de bewindsman. Hij zal binnenkort alle erkende natuurgenezers uitnodigen voor een bespreking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen