Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinamers praten over de nieuwe regering en Covid19

Geplaatst

op

Surinamers praten over verschillen van de vorige regering en de huidige regering onder leiding van President Santokhi. Wat doet Covid19 binnen de samenleving. Lockdown regels zijn verscherpt , wat te doen ? Hoe verdien je geld en komt er brood op tafel.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sampi
maandag 31 augustus 2020 15:03

Dat ding is dat de overheid zijn bevolking moet beschermen en de zwakkere tegemoet moet komen en zeker de covit maatregels strenger moet aanscherpen. omdat als je door blijft modderen breng je moesje naar parijs in een dode kist. nu oplossingen harder en sterker, die mannen hebben gelijk.

Moeder
dinsdag 1 september 2020 06:25

Bouterse was de beste president. Nu gaan ze zien en merken dat Bouterse de beste president was en hij terug zal komen. Klopt NDP heeft geleend..maar de bedoeling was terug te betalen. Nu gaat het fout. En klopt herstel zal komen maar het volk gaat ten onder

Prim
dinsdag 1 september 2020 06:27

Wat zeg jij. Bouterse is een crimineel. Hij is rijk en zijn vrienden. Suriname is een boeven staat. Daarom krioelt het van de criminelen. Voordat Bouterse aan de macht kwam hadden we geen dieven. We hadden alles. Nu hebben we honger.

Kwasi
woensdag 2 september 2020 18:16

Moeder jij leent zeker ook met de bedoeling terug te betalen, maar dan lukt het niet no? En dan leent niemand je meer en dan ben je blij met gratis pakket die Bouta verdeelde van door lanti geleend geld, niet uit eigen zak. Maar je kan niet eindeloos blijven lenen en hele land als onderpand geven. 🤑Hoefdraad wel, die is kampioen lener, maar terug betalen komt niet voor in hun woordenboek.

Ricanau
donderdag 3 september 2020 09:40

De covid problematiek is de regering uit handen geglipt. Onder Bouterse was de aanpak zelfs beter dan de aanpak in Nederland. Het vorige covid team straalde gezag uit. Nu gaan deze klungels hulp vragen in het buitenland.Advertentie

Suriname

Moengo protestactie wegafsluiting Suriname

Geplaatst

op

Img Cd162a05907f 1

Een bezoek wordt er gebracht aan het Moengo stafdorp. Er is een petitie ingediend door de belangengroep voor t behoud van het Moengo stafdorp. Deze petitie is ingediend naar aanleiding van de gronduitgifte die is gedaan van de percelen van het Moengo stafdorp en de omliggende percelen. Er wordt een protestactie uitgevoerd van deze gronduitgiftes, onze reporter van Culturu.com was aanwezig en enkele betrokkenen worden geinterviewd.

 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse transportminister pakt bus naar de stad

Geplaatst

op

Busrit Minister Jubithana

Na bijkans zes maanden hebben de particuliere lijnbussen hun voertuigen uit de garages gehaald. Ze rijden vanaf maandag weer. De bussen mochten vanwege de coronapandemie niet rijden. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft ook gebruikgemaakt van de bus. Hij is vanuit Onverwacht naar de stad gekomen. Tijdens de rit observeerde de minister of de vastgestelde COVID-19-regels in acht worden genomen.

“Ik ben heel erg tevreden. De passagiers worden keurig gegroet en erop gewezen dat er in de bus een spuitfles is om de handen te ontsmetten. De chauffeur heeft zelf ook sanitizer.”

Er moet wel nog veel gebeuren, omdat niet eenieder ontsmette. De minister heeft direct ook gekeken hoe andere buschauffeurs zich gedroegen. Zo is waargenomen dat sommigen de mond-neusbedekking onder hun kin hadden.

Zeker op dit punt heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) nog een taak te vervullen, zegt de bewindsman. Vanuit de departementsleiding is benadrukt, dat handhaving niet alleen vanuit de overheid moet geschieden. Eenieder die van het openbaar vervoer gebruikmaakt moet erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Eerder had de minister aangegeven, dat er een controlemechanisme in het leven zou worden geroepen om  erop toe te zien dat de buschauffeurs en passagiers zich houden aan de COVID-19-regels. De voorbereidingen voor dit controlemechanisme zijn in volle gang.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen