zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
4.8
(4)

Surinamers kunnen nog niet vrij op familiebezoek naar Nederland

lees ook ...

CBvS geeft aan dat berichten vals zijn

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) laat het Surinaams publiek in een bekendmaking weten dat de berichtgeving via diverse sociale mediakanalen over een stilzwijgende omzetting van vreemde valuta in S...

Surinamers kunnen nog niet vrij reizen naar Nederland voor familiebezoek. Hiervoor hebben de autoriteiten in Nederland nog geen toestemming voor gegeven. De Surinaamse regering laat wel Nederlanders, die volledig zijn gevaccineerd, toe in het land. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zegt dat personen uit Nederland en andere landen worden toegelaten zodra zij volledig gevaccineerd zijn en beschikken over een negatieve PCR-test. Zij hoeven ook niet in quarantaine.

Nederland denkt er echter nog anders over. “Wij hebben ons besluit genomen op basis van de nationale situatie, maar Nederland heeft een stringenter beleid, waarbij alleen bepaalde categorieën toestemming krijgen om het land binnen te komen. In dit geval gelden de reciprociteitsregels niet, zoals normaal gebruikelijk in het diplomatieke verkeer”, zei de BIBIS-minister.

Het besluit zou te maken hebben met het algemeen volksgezondheidsbelang in de betrokken landen. “Wij hebben een besluit genomen op grond van onze eigen situatie. Nederland neemt besluit op grond van zijn situatie, die mogen verschillen en dat moeten wij respecteren. Ik begrijp dat het onprettig is, omdat veel Surinamers graag familie willen opzoeken, maar hier kunnen we niet veel aan doen”, zei Ramdin.

Tijdens een eerder bezoek aan Nederland heeft Ramdin deze kwestie aangekaart bij de minister van Buitenlandse Zaken en van Verkeer en Waterstaat. Ramdin deelde mee, dat hij gevraagd had of men kan kijken naar de mogelijkheden om Surinamers die volledig zijn gevaccineerd met een negatieve PCR-test het land binnen te laten.

Echter, er is hierover nog geen besluit gekomen. “We moeten het besluit van Nederland respecteren, dat is hun regelgeving op dit moment. Wij gaan het wederom aan de orde stellen bij het eerstvolgende bezoek,” zegt minister Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamers kunnen nog niet vrij op familiebezoek naar Nederland