zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

Surinamers in Freeze flight en fight modus

lees ook ...

Commissie geïnstalleerd voor evaluatie Ontslagwet 2018

De Ontslagwet van 2018 zal worden geëvalueerd door de commissie 'Evaluatie Ontslagwet 2018', die onlangs is geïnstalleerd voor een periode van 6 maanden. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgele...


Het volk van Suriname reageert verschillend op de laatste gebeurtenissen in ons land. Wanneer de mens zich bedreigd voelt onderscheidt men in de psychologie drie manieren waarop een mens reageert. Dat zijn de drie F’s Freeze, Flight and Fight modus. Bevriezen, vluchten of vechten. Niet letterlijk bevriezen, maar van schrik stokstijf en sprakeloos zijn, u heeft het vast wel eens meegemaakt of gezien

Freeze, flight
Mensen die in de freeze modus zijn laten alles over zich heen komen. Mensen in de flight modus vluchten naar het buitenland voor een beter bestaan. Mensen in de fight modus zijn assertief en openen hun mond om zich uit te spreken over de onrechtvaardige handelingen van de regering.
De regering verwacht dat iedereen in de freeze of flight modus is. Maar mensen die in the flight modus zijn verlies je om het land te helpen opbouwen. Dat is vaker het kader.

Fight
Ook beseffen de machthebbers niet dat de mensen in de fight modus hun grootste hulp zijn. Want alleen dan kan je weten of je het als regering goed doet. Hoe kom je over bij je bevolking. De mensen in de freeze modus laten je niks merken van hun ontevredenheid. Wanneer zij naar de stembus gaan zal je het wel merken. Dus regering wees verstandig en behandel je fighters met respect want zij helpen jou je beleid bij te stellen.

Tunnelvisie
Santhokie heeft werkelijk een tunnelvisie daarom heeft hij het altijd over tunnels. Hij blijft er bij dat men hem slechts haat omdat men geen Hindoestaanse president wil. Vandaar zijn houding naar protesteerders toe. Hij ziet hen als zijn vijand. Maar waarom heeft hij dan twintig zetels? Die heeft hij van niet- hindoestanen. De traditionele hindoestaanse VHP-ers komen op niet meer dan 12 zetels en dat wist hij, daarom heeft hij enkele Afro Surinamers erbij betrokken en ook op verkiesbare plaatsen gezet. Het was een strategie, geen enkel bromki dyari (bloemen tuin) idee, dat laatste was een leugen, dat merkten we in drie maanden al, waarin hij alle familieleden en vrienden die op hem lijken hoge functies heeft gegeven, ook al hebben ze er geen opleiding voor of ervaring in.

Zoete woorden, slechte daden
Aan het begin van 2021 en 2022 heeft de president het volk moed ingesproken dat de ergste crisis al voorbij was. We zouden toen in de stabilisatie fase komen. Maar daar merkt de bevolking niets van. Integendeel komt het gros van de beroepsbevolking van ongeveer 200.000 mensen helemaal niet meer uit met het salaris door al de verhogingen voor nutsvoorzieningen en eerste levensbehoeften die men volgens het IMF marktconform moet maken.

En dan wordt er geld verbrast door de leiding van ons land. Hebben de president en de vice president wel hart voor het volk die het niet meer kan dragen? Dat laten wij aan de lezer over.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamers in Freeze flight en fight modus