woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinamers herinnerd aan belang van niergezondheid op Wereld Nierendag

lees ook ...

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina ...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen s...

Vandaag, 14 maart 2024, staat wereldwijd in het teken van Wereld Nierendag. Deze speciale dag dient als een herinnering aan het belang van een gezonde nierfunctie en de rol van preventie bij het behoud van een goede gezondheid. In een verklaring benadrukt een vertegenwoordiger van de gezondheidsgemeenschap het belang van een gezonde levensstijl en collectieve actie.

“We herinneren alle Surinamers eraan dat een gezonde levensstijl essentieel is voor het behoud van een goede niergezondheid. Dit omvat het volgen van een gebalanceerd dieet, voldoende water drinken en regelmatige lichaamsbeweging,” verklaart de vertegenwoordiger.

Naast het promoten van preventieve maatregelen, spoort de verklaring ook aan tot steun voor degenen die leven met nierziekten. “Het is belangrijk om solidariteit te tonen en ondersteuning te bieden aan mensen die leven met nierziekten. We moeten hen aanmoedigen om tijdig medische zorg te zoeken en hen te helpen bij het beheren van hun gezondheid,” vervolgt de verklaring.

De boodschap onderstreept dat de gezondheid van individuen de basis vormt voor een gezonde gemeenschap. “Laten we ons bewust zijn van onze gezondheid en elkaar aanmoedigen om actief bij te dragen aan het behoud ervan. Een gezonde samenleving begint immers bij gezonde individuen,” staat in de verklaring ter gelegenheid van Wereld Nierendag.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamers herinnerd aan belang van niergezondheid op Wereld Nierendag