Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinamers eisen verwijdering Ammonium Nitraat

Geplaatst

op

Ammonium

Sinds de ontploffing van een opslagplaats van ammoniumnitraat in de Libanese hoofdstad Beiroet met tientallen doden en duizenden gewonden te betreuren, willen de bewoners van de woonwijk achter de Jaggernath Lachmonstraat dat er een herlocatie van deze gevaarlijke stof plaatsvind.

Zij zijn zeer geschrokken over de opslag van dit gevaarlijk goedje in hun woonwijk en eisen dat er maatregelen worden getroffen voor de verplaatsing ervan naar een omgeving die voldoet aan de gestelde voorwaarden voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Ze willen ook dat er grondige uitleg komt over de wijze waarop de stof nu is opgeslagen en wensen per direct grondige schoonmaak van het terrein rondom de opslagplaats en deskundige bewaking van het complex. Dit met het oog op grasbranden in de droge tijd.

In De Nationale Assemblee werd dit probleem aan de orde gesteld door het lid Patricia Etnel. De minister van Defensie, Krishna Mathoera gaf aan dat er een grondige evaluatie zal worden gemaakt van de plaatsen waar er allemaal ammonium nitraat is opgeslagen en ook wat de voorwaarden voor import en opslag zijn. De bedrijven New Mont Suriname, I AmGold en Haukes NV bevestigen de opslag van ammonium Nitraat, maar zeggen dat er aan alle veiligheidsvoorwaarden is voldaan. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Inez
zaterdag 8 augustus 2020 23:19

Kom op voor jezelf. Een hele woonwijk kan de lucht in gaan. Laten ze hun troep ver buiten de stad opslaan. We hebben al geen moer.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 07:40

Suriname is groot genoeg om zulk spul ver buiten een bewoond gebied op te slaan.

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 13:06

Waarom is er zo lang gewacht om aan de bel te trekken? Zijn deze gasten die nu lopen te janken ndp’ers. Waren ze bang om eerder hum mond open te trekken? Of hebben zij nu pas het licht ontdekt dat hun leven in gevaar is?

Shaka Zulu
zondag 9 augustus 2020 20:04

Men zegt dat er aan alle veiligheidsmaatregel n zijn voldaan . Wat zijn die veilighieds.aatregelen dan ????? En is er al controle geweest of dat inderdaad daadwerkelijk zo is , of weet minister van veiligheid en bla bla bla dat z lf wel wat die veiligheidsmaatregelen zijn . Want in de tijd van bouta die hoerekind kon een elke Jan lul debiel mokro makra poentje pantje minister worden zonder een poepgat te hebben of ooit naar school geweest te zijn Zolang ze maar slaafs hun bek dichthielden en van de toegeworpen botten aten wat hun op de grond toegeworpen werden… Lees verder »

Johan
maandag 10 augustus 2020 00:42

Ja, makkelijk gezegd, aan alle veiligheidsmaatregelen voldaan. Typisch een politiek antwoord zonder uitleg. Aanpakken die handel, weg uit de woonwijk en weg van de stad, groot hek er omheen en strenge bewaking er bij Beiroet was zwaar de klos, vroeger in Enschede in Nederland ook een hele woonwijk de lucht in vanwege de beruchte vuurwerkramp. Niet nog meer ellende a.u.b.

Laura
maandag 10 augustus 2020 03:56

Mensen trekken jullie aan de bel
We kennen allemaal de bekende spreekwoord

Pas als de koe verdronken is dempt men de put.

Niet wanneer het te laat is gaan we zeggen.. shit happens we hadden moeten ingrijpen. Nu eisen dat er wat gebeurd actie.

En soms moet een volk voor zich zelf opkomen. Nu eisen ze het vertrek van de regering in Beiroet. Libanon is veranderd .. Ze waren al arm nu hebben ze niets.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen