Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname…Robby Berenstein vindt regering-Bouterse kwaadaardig

Geplaatst

op

Img 7ee929ede92f 1

Robby Berenstein, de voorman van de vakcentrale C-47, geeft aan dat ambtenaren met een dode mus zijn blij gemaakt. Deze uitspraak deed de vakbondsleider naar aanleiding van de 50 procent salarisverhoging die is toegezegd aan de ambtenaren verbonden aan de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).

Berenstein vernam uit de media dat de vorige regering op de valreep een overeenkomst heeft getekend om de verhoging toe te kennen aan de ambtenaren.
De loonsverhoging zou in deze tijd goed van pas zijn, doch de voormalige regering wist dat de financiële situatie bijzonder precair is. Er is niet eens geld voor de reguliere uitgaven.

Een verhoging van 50 procent is praktisch onuitvoerbaar “want a moni no de”, zegt Berenstein. Volgens de vakbondsleider is het een daad van handelen te kwader trouw en kwaadaardig omdat de regering-Bouterse weet dat er geen geld voor is.

Berenstein benadrukt dat het een overeenkomst is en blijft, dus hoopt dat partijen weer aan tafel gaan om gezamenlijk een oplossing te vinden. Met partijen bedoelt hij de nieuwe regering en de CLO.
Berenstein is de mening toegedaan dat met goed overleg partijen tot een compromis kunnen komen. Misschien zal het voorstel praktisch moeten zijn rekening houdende met de huidige situatie.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen