zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Surinamerivier nu uitgebaggerd tot 4.5 meter

lees ook ...

Santokhi pleit voor ontwikkelingslanden tijdens G77+China Le...

Op zaterdag 2 december 2023, tijdens de G77+China Leadership Summit in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), brak president Chandrikapersad Santokhi een lans voor ontwikkelingslanden. De summit, ...

De Surinamerivier wordt uitgebaggerd. De eerste fase is nu afgerond en de nieuwe diepte van de rivier is nu viereneenhalve meter. Er is besloten om de rivier op de gebaggerde diepte te houden door deze regelmatig te onderhouden voor een periode van twee jaren. Het baggeren levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Surinaamse economie.

Volgens het staatsbesluit hieromtrent zal elk schip dat Suriname binnenvaart, ongeacht de herkomst, een vergoeding van US$ 6.25 per 1000 kg moeten betalen. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zal nu de diepte van 4.5 m is bereikt, direct kunnen starten met het innen van de kosten. Deze inkomsten zullen ook worden gebruikt voor het aflossen van de consultants en alle andere dienstverleners.

De uiteindelijke gewilde diepte is vijf en een halve meter, die zal worden bereikt bij een vervolg uitbaggerimgs project.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamerivier nu uitgebaggerd tot 4.5 meter