maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinamerivier nu uitgebaggerd tot 4.5 meter

lees ook ...

Wereldborstvoedingsweek: “Bobi merki moro bun gi yu baby”

Onder de slogan: “Bobi merki moro bun gi yu baby,” heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag de Borstvoedingsweek gelanceerd. Dit jaar is het district Commewijne aan de beurt. De directeur van ...

De Surinamerivier wordt uitgebaggerd. De eerste fase is nu afgerond en de nieuwe diepte van de rivier is nu viereneenhalve meter. Er is besloten om de rivier op de gebaggerde diepte te houden door deze regelmatig te onderhouden voor een periode van twee jaren. Het baggeren levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Surinaamse economie.

Volgens het staatsbesluit hieromtrent zal elk schip dat Suriname binnenvaart, ongeacht de herkomst, een vergoeding van US$ 6.25 per 1000 kg moeten betalen. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zal nu de diepte van 4.5 m is bereikt, direct kunnen starten met het innen van de kosten. Deze inkomsten zullen ook worden gebruikt voor het aflossen van de consultants en alle andere dienstverleners.

De uiteindelijke gewilde diepte is vijf en een halve meter, die zal worden bereikt bij een vervolg uitbaggerimgs project.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamerivier nu uitgebaggerd tot 4.5 meter