woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinamer Jaïr Tjon En Fa derde in België

lees ook ...

Vp Brunswijk bezorgd om wegtrekken van kader

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de ontwikkelingen in het land zorgwekkend zijn. Hij benadrukte dat de regering hard bezig is om hierop een antwoord te kunnen geven. Brunswijk reageerde me...

De Surinaamse wielrenner Jaïr Tjon En Fa is tijdens  de International Belgian Track Meeting derde geworden op de 200 meter sprint. In de halve finale moest hij  zijn meerdere erkennen in de Trinidadiaan Nicholas Paul, na drie races. Hij is zijn trainingspartner bij de World Cycling Centre (WCC) in Aigle, Zwitserland.

Tjon En Fa had eerder te kennen gegeven, dat hij de Trinidadiaan niet onderschat. Zaterdag tijdens het World Cycling Centre (WCC) in Aigle, Zwitserland was dat duidelijk te merken bij de strijd om een plek in de finale. Paul won de eerste race, Tjon En Fa overklaste hem in de tweede, alleen was hij in de decider iets beter.

De andere halve finaleserie tussen meervoudig Olympisch sprintkampioen Jason Kenny en   Jack Carlin werd gewonnen door Kenny. Deze wielrenners zijn Britten. Carlin was de snelste van  de vrijdag kwalificatie, maar hij had tegenslag. Zijn wiel raakte los en dit smakte hem tegen de baan. Hierdoor besloot hij niet meer te mee te doen, waardoor Tjon En Fa zijn kans schoon zag en het brons pakte.

Tijdens de WK 2016 had Kenny gewonnen van Tjon En Fa in de zestiende finale. Hij pakte  de titel, door ook te winnen van Paul. Zo veroverde hij goud.

De 22-jarige Trinidadiaanse wereldrecordhouder won  de eerste race, maar verloor de tweede en  de decider, waardoor de Brit de eerste plek won.  De Thai Jai Angsuthasawit, Jean Spies van Zuid-Afrika en de Trinidadiaan Kwesi Browne, die ook bij de WCC trainen, eindigden  respectievelijk als  zevende, tiende en achttiende.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamer Jaïr Tjon En Fa derde in België