dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinamer haalt goud in Spanje

lees ook ...

Ondernemer beboet voor valse aangifte en misbruik van vrijst...

Een ondernemer heeft geprobeerd om drie containers met goederen onder het vrijstellingsregiem te importeren door valse aangifte te doen over de inhoud. In het geautomatiseerd aangiftesysteem van de do...

Vice-President Ronnie Brunswijk is trots op de Surinaamse profbodybuilder Soepe Koese, die nu de nummer één van de wereld is. Koese behaalde op vrijdag 07 oktober goud op de Arnold Schwarzenegger Classic Europe & Festival Sports Games 2022 in Spanje.

Door een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en trotse dorpelingen werd hij ontvangen op de internationale luchthaven van Suriname. De sporter bezocht Vice-President (VP) Brunswijk op woensdag 12 oktober op diens kabinet. Verheugd feliciteerde de VP hem hartelijk met zijn geweldige sportprestatie.

Koese is uitgenodigd voor deelname aan de officiële wereld kampioenschap in Dubai. Dit evenement vangt aan op 17 november en duurt tot 20 november. Hij vertrekt op 10 november vanuit Suriname naar Nederland, waar hij zich zal voorbereiden op zijn deelname.

Om in staat te zijn Suriname te kunnen vertegenwoordigen in de internationale wereldklasse, overhandigde de succesvolle sporter een subsidieaanvraag aan VP Brunswijk, met het verzoek tot bespoedigen. Dit deed hij om de lange administratieve procedure die het verzoek zou moeten doorlopen te verkorten. De staatsman gaf aan dat vele topsporters die hem hebben benaderd met hetzelfde probleem kampen.

“Om sport te kunnen stimuleren heb je geld nodig”, zei de VP. Hij betreurt de situatie waarin het ministerie van ROS zich bevindt daarom ten zeerste. Het ministerie is niet in staat de sporters te ondersteunen bij hun vertrek naar het buitenland om Suriname te vertegenwoordigen. Er is tot nog toe geen geld in het fonds gestort. Er zal onderhandeld moeten worden omtrent de subsidie aan sporters.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinamer haalt goud in Spanje