Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Melvin Bouva verwijt DNA-voorzitter Bee van meten met twee maten

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 08 At 19.51.16

Melvin Bouva hekelt de manier waarop leiding wordt gegeven aan het parlement door voorzitter Marinus Bee. Volgens Bouva overtreedt Bee de bepalingen opgenomen in het Ordereglement. Ook krijgen coalitie leden meer spreektijd dan die van de oppositie. Door op dergelijke manier te handelen, wordt de oppositie geen gelegenheid geboden een constructieve bijdrage te leveren aan de discussies”, zei Bouva tegen Bee.

Een dag eerder had Bouva ook al kritiek op Bee. Volgens hem werd de regering door voorzitter Bee de gelegenheid geboden, om uitgebreid zaken te bespreken. Zaken welke volgens hem thuishoren in een begrotingsbehandeling.

Door interrupties te plegen, of middels gebruikmaking van punt van orde en door te spreken buiten de microfoon probeerde Bouva de voorzitter te wijzen op binnen het parlement geldende regels en protocollen. Ook het lid Parmessar bekritiseerde de de wijze van leiding geven.

Als reactie op het gedrag van het lid Bouva, gaf de voorzitter hem aan, dat verstoren van de vergadering en hem de les proberen voor te lezen in zijn nadeel zal werken. Ook gaf Bee, aan Bouva te kennen, niet bij hem in de leer te zijn. “Lid Bouva, ik denk dat u bent blijven steken in de vijf jaar van uw regering. Ik weet dat het u pijn doet, maar u zal ermee moeten leren leven.”, benadrukte voorzitter Bee.

Later op de middag heeft Bouva de vergaderzaal verlaten omdat hij vond dat hij niet voldoende spreektijd kreeg om een bijdrage te leveren aan de discussie bij de behandeling van de wet Uitvoering Uitzonderingstoestand. Naar zijn zeggen was het verlaten van de vergadering, geen standpunt van de fractie, maar dat hij handelde op persoonlijke titel.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zondag 9 augustus 2020 07:53

Bouva zit daar zeker namens Bouta, de paarse ratten. Meneer Bee, goed aangepakt. Ik ben zeer blij met uw reactie. U bent een capabele man, de paarse ratten hebben geen besef hoe ze een land moeten regeren en willen zij u de les lezen? Ik ben trots op u Bee!! Til het land naar een hoog niveau, niet zoals de ratten gedaan hebben door land en volk te vernietigen. Parmesar, vuile paarse rat, evenals die rat Adhin. Land en volk verraders. Ik hoop dat ook jullie door de mand vallen en achter tralies belanden. Gaan jullie uithuilen bij Bouta, jullie… Lees verder »

Verstandig
zondag 9 augustus 2020 17:13

Bee is onbeleef .mag wel netjes met elkaar omgaan .het gaat je schaden ..baas de bee .met je agresieve houding .dombo

Rama
maandag 10 augustus 2020 16:24

Bee doet het heel goed als voorzitter. In de 4 minuten dat die paarse corrupteling bouva aan het woord was had hij geen enkele inhoudelijke bijdrage geleverd aan de behandeling v.d. wet die op de agenda stond maar zat hij alleen maar te janken en te klagen. Naschoolse frommelaar bouval mag wegblijven uit het parlement want die paarse rat heeft toch geen enkele zinnige en nuttige bijdrage te leveren.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen