Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname…Kwestie in staat van beschuldiging stelling Hoefdraad afgerond

Geplaatst

op

Img 08322c131cb0 1

De vordering tot in staat van beschuldiging stellen van ex-minister Gillmore Hoefdraad, is nu difinitief en is geschied op de wijze zoals het hoort.

De vordering werd door het vorig parlement afgewezen. De Procureur-Generaal (PG) nam daarvan kennis via persberichten.
Nu is een hernieuwde vordering enkele dagen geleden, gedaan naar het huidig parlement. Deze heeft de vordering wel toegewezen en heeft zoals het hoort, op een behoorlijke manier de PG van haar besluit op de hoogte gesteld. De parlements-voorzitter, Marinus Bee heeft ook het staatshoofd, ingelicht over het parlementair besluit inzake deze kwestie.

Het parlement onder leiding van Marinus Bee heeft door haar besluit en handelen, de PG, de mogelijkheid geboden om klaarheid te brengen in de kwestie Centrale bank van Suriname. Zo hoort het eraan toe te gaan in een democratische rechtsstaat.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronnievandenhout
zaterdag 8 augustus 2020 13:43

De vordering werd door het vorig parlement afgewezen. Dus die stonden boven de wet? Lachen! Dat wisten we toch al? Het vreemde hieraan vind ik, dat iedere partijgenoot van Bouterse, hier aan meewerkten. Echt gebaseerd op eigenbelang. En die al jaren veroordeeld wordt op de media. De legertop zijn trouwens de allergrootste boeven. Zij hebben de taak de burgers te beschermen tegen geweld en moeten streven naar gerechtigheid. Hoeveel politie en militairen zijn er in de afgelopen drie decennia buiten hun boekje gegaan? Lees de sociale berichten maar terug. Het is namelijk een grote boevenbende. Afijn. Nederland is ook na… Lees verder »

Zwartje
zaterdag 8 augustus 2020 14:22

En wanneer komt ie achter slot en grendel? Gooi de sleutel dan meteen ook weg.

Graham
zaterdag 8 augustus 2020 14:22

“De vordering werd door het vorig parlement afgewezen. De Procureur-Generaal (PG) nam daarvan kennis via persberichten.”
#
Als de PG via de pers moet vernemen dat het parlement de vordering heeft afgewezen, dan kan de behandeling als niet gebeurd worden beschouwd.
Er is dan officieel niets gebeurd. De ingediende vordering onder Marinus Bee is dus het eerste officiële legale verzoek tot onderzoek van Hoefdraad’s ambs misdrijven.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Graham
Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 14:43

Hopelijk blijft het niet alleen bij dit besluit, maar wordt de wet veranderd van vragen om vervolging door de PG, naar informeren dat vervolging komt van een ambtsdrager. DNA moet niet in de positie verkeren om aan te geven als het mag of niet. Ze worden wel geinformeerd dat een ambtsdrager zal worden gehoord of vervolgd. Overigens is het terrecht dat er een hernieuwde aanvraag is gedaan. Bij de 1e was de situatie, volgens NDP, geen staats belang. Het ging n.l. om de persoon die zicht had over het financiele front. Hij alleen wist wat hij deed. Haalde jij hem… Lees verder »

Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 14:47

Moge het zo zijn dat indien vrienden van deze coalitie ook hebben mee gedaan aan dat zooitje, dat ook zij de dans niet zullen ontspringen. Maar even voortvarend als Hoefdraad zullen worden vervolg. Want dat is de eerlijkheid, oprechtheid en transparantie waar het volk naar uitkijk. De aanpak van coruptie en criminaliteit zonder aanziens des persoon!! Kon un seti a sani now!!

De waarheid
zondag 9 augustus 2020 00:16

Als die man gepakt wordt, gaat hij praten want hij is zo bang als een wezel anders zou hij niet gevlucht zijn. Of iemand moet hem voor die al naar de andere wereld hebben geholpen.
Dat zou mij niet verbazen, want er loopt nog iemand rond die veel geld heeft gestolen van de bevolking en zijn 20 jaar niet wil uitzitten, en opdrachten kan geven tot dergelijke praktijken.

Verstandig
zondag 9 augustus 2020 17:40

Bee is dom moet nog veel leren .Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen