woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname ziet toename respiratoire aandoeningen; mogelijke COVID-19 en griepgevallen

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een wereldwijde toename van 52% in nieuwe COVID-19-gevallen gemeld tussen 20 november 2023 en 17 december 2023, met meer dan 850.000 nieuwe gevallen wereldwijd.

In de Verenigde Staten van Amerika heeft het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aangegeven, dat in de week van 23 december 2023 meer dan 29.000 patiënten zijn opgenomen in ziekenhuizen met COVID-19, naast ongeveer 15.000 patiënten met griep en duizenden met het Respiratoir Syncytieel Virus (RSV). Het CDC benadrukt dat de SARS-CoV-2 Variant JN.1 momenteel de snelst groeiende variant in de VS is, gedetecteerd sinds september 2023. Zowel in de Europese regio als in Zuidoost-Azië is er volgens de WHO een toename van respiratoire aandoeningen door COVID-19 en de Variant JN.1, evenals influenza.

De WHO blijft de situatie monitoren en meldt vooralsnog geen aanwijzingen dat de SARS-CoV-2 Variant JN.1 ernstige gevolgen zal hebben. In Suriname is er ook een stijging van respiratoire aandoeningen merkbaar, mogelijk geassocieerd met een toename van COVID-19- en griepgevallen.

Symptomen van COVID-19, zoals verkoudheidsklachten, hoge koorts, hoesten en ademhalingsproblemen, worden benadrukt. Preventieve maatregelen, waaronder vaccinatie, afstand houden, het dragen van mondneusmaskers en goede handhygiëne, worden aangeraden. Het is belangrijk om bij symptomen de huisarts of dichtstbijzijnde polikliniek te raadplegen en sociale interactie te vermijden om de verspreiding van infecties te voorkomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ziet toename respiratoire aandoeningen; mogelijke COVID-19 en griepgevallen