zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname ziet grote sprong in padieproductie: 30.000 hectare bereikt

lees ook ...

Presidentiële monitoringsteam bezoekt minister Sozavo

‘Brede Welzijn voor de mens met een beperking’ is een Presidentiële Monitoringsteam. Op 10 mei jongstleden was dit team bij minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een constructi...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft een opmerkelijke toename in padie-inzaai aangekondigd. Volgens hem is er dit seizoen een recordhoeveelheid van 30.000 hectare padie ingezaaid, een significante stijging vergeleken met de 27.000 hectare van het vorige seizoen en de 18.000 hectare daarvoor. Minister Sewdien wees op de invloed van klimaatverandering op de landbouwproductie en benadrukte hoe overheidsinterventies hebben bijgedragen aan deze toename.

De minister uitte ook dat, bij een grotere beschikbaarheid van irrigatiewater, boeren in staat zouden zijn geweest om tot wel 35.000 hectare te beplanten. Hij onderstreepte de problematiek rondom klimaatverandering, met name de droogte die de toegang tot betaalbaar irrigatiewater belemmert. In de context van de Caricom, is er een doel gesteld om de voedselimport tegen het einde van 2025 te verminderen tot 25 procent van het totaal, een doel dat Sewdien als haalbaar beschouwt.

Specifiek in Nickerie zijn maatregelen getroffen om de watervoorziening aan de linkeroever van de Nickerierivier te garanderen, inclusief plannen voor de installatie van twee extra waterpompen ter verbetering van de irrigatie. Aan de rechteroever worden eveneens pompen gerepareerd. Minister Sewdien prees de genomen noodmaatregelen die ervoor hebben gezorgd dat de padie-inzaai kon doorgaan, ondanks diverse uitdagingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname ziet grote sprong in padieproductie: 30.000 hectare bereikt